Boordradio's Verstappen-Norris | Schrik zit er goed in: 'F*ck me mate, ongelooflijk' Formule 1
Formule 1

Boordradio's Verstappen-Norris | Schrik zit er goed in: 'F*ck me mate, ongelooflijk'

Boordradio's Verstappen-Norris | Schrik zit er goed in: 'F*ck me mate, ongelooflijk'

Max Verstappen en Lando Norris kenden een verraderlijk moment tijdens het derde deel van de kwalificatie voor de Grand Prix van Japan. Voorafgaand aan hun eerste runs in Q3 leek er sprake te zijn van een klein misverstand tussen de twee heren. Dit is wat er over de boordradio's werd gezegd over het incident.

Norris en Verstappen zaten op het rechte stuk voor 130R, de snelle linkerbocht, bij elkaar in de buurt. De Red Bull Racing-coureur passeerde zijn McLaren-collega en leek aan te zetten. Na 130R kwamen ze elkaar echter opnieuw tegen en moest Norris deels van de baan. Verstappen was zijn banden nog aan het opwarmen en Norris kwam op volle snelheid erachteraan.

Verstappen verloor de controle over zijn RB18 en schoot een beetje door naar links, precies op het moment dat Norris naast hem kwam te rijden. De Engelsman dacht waarschijnlijk dat Verstappen al ging aanzetten toen hij eerder aan hem voorbijging. De regerend kampioen had daarentegen niet verwacht dat Norris eveneens vroeg op het gas ging en nam hierdoor de tijd met het opwarmen van zijn banden.

Norris boos, Verstappen schrikt

Over de boordradio zat de schrik er bij Verstappen goed in. 'F*ck me mate, ongelooflijk', zei de 25-jarige Limburger tegen ingenieur Gianpiero Lambiase. Na zijn eerste snelle ronde, uiteindelijk goed genoeg voor poleposition, kwam de Red Bull-rijder er nog even op terug. 'De weg naar de laatste chicane was een beetje sh*t, maar voor de rest was het goed', aldus Verstappen.

Norris vatte het incident iets zwaarder op. Na zijn eerste snelle ronde zei de 22-jarige: 'Ik weet niet of je dat met Verstappen voor de ronde zag?', vroeg hij aan zijn ingenieur, die inderdaad op de hoogte was en vroeg of Verstappen hem van de baan duwde. 'Nou, kom op, wat denk je zelf?', antwoordde Norris. 'Natuurlijk, hij gaat gewoon naar links zonder dat hij me ziet', was hij pissig.

Verstappen ontvangt reprimande en blijft goede vrienden met Norris

Verstappen werd wel op het matje geroepen door de wedstrijdleiding, maar verliet het circuit met enkel een reprimande. De reden daarvoor was dat incidenten in het verleden op gelijke wijze werden beoordeeld. Bovendien was er sprake van een gentleman's agreement tussen de coureurs om elkaar niet in te halen voor de laatste chicane. Norris hield zich daar twee keer niet aan bij Verstappen, zowel bij de eerste als de tweede poging van de kampioenschapsleider.

De Red Bull-coureur deelde zijn ongenoegen met de McLaren-man na afloop van de kwalificatie. 'We zaten in onze out lap en we wilden een gat laten. Lando reed gewoon opeens heel erg snel en hij wilde mij per se inhalen in de chicane. Ik probeerde mijn banden te warmen, maar ik gleed gewoon uit. Als hij wat meer respect had, dan was er niks aan de hand geweest', aldus Verstappen.

Doordat Norris ook voor de tweede poging van Verstappen voor de laatste chicane nog inhaalde, zei de Nederlander dat zijn fout in bocht 2 onder andere daardoor werd veroorzaakt. Norris pleitte daarentegen nog voor een straf voor zijn goede vriend, maar na het bekijken van de beelden nam hij die mening weer terug. De vriendschap van het tweetal is dan ook nog steeds in stand, liet Verstappen weten tegenover De Telegraaf. 'Nee, joh. Alles nog steeds oké tussen ons.'

Terrence Riepma (Twitter: @TerrenceRiepma | e-mail: t.riepma@valkeringmedia.nl)

Gaat Verstappen zijn tweede wereldtitel binnenslepen met een overwinning in Japan? Bekijk hier de odds!

Registreer en speel mee bij Jack's en ontvang een mooie free bet tot wel €50 euro!

Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws