Bose vertrekt als sponsor Mercedes, maar Wolff lijkt met woede-uitbarsting niet verantwoordelijk Formule 1
Formule 1

Bose vertrekt als sponsor Mercedes, maar Wolff lijkt met woede-uitbarsting niet verantwoordelijk

Bose vertrekt als sponsor Mercedes, maar Wolff lijkt met woede-uitbarsting niet verantwoordelijk

Mercedes gaat het nieuwe F1-seizoen in met twee sponsoren minder. Epson en Bose hebben besloten hun samenwerking met het succesvolle F1-team na afgelopen jaar te beëindigen. Daarmee ziet Mercedes dus ook het merk vertrekken waarvan er hoofdtelefoons sneuvelden vanwege de passie van Toto Wolff, al is dat vermoedelijk niet de oorzaak van het vertrek van de sponsor.

Epson, een technologiebedrijf dat vooral printers en bijbehorend materiaal produceert, vertrekt na zes jaar samen te werken met Mercedes. In januari 2015 kwam er nieuws naar buiten van de samenwerking en sindsdien heeft het Japanse merk printers, projectors, scanners en allerlei andere technische accessoires geleverd aan het Formule 1-team. Deze samenwerking komt in 2022 ten einde.

Wolff verantwoordelijk voor vertrek Bose?

Ook Bose vertrekt, al lijkt het bedrijf dat zich specialiseert in audioapparatuur afgelopen jaar uit de sponsordeal zeker haar voordeel gehaald te hebben. Wolff plaatste de sponsor namelijk in de schijnwerpers door in Saoedi-Arabië een koptelefoon stuk te slaan. Daar speelde het social mediateam van Mercedes slim op in en meteen kwamen ze met een berichtje aan de sponsor op diverse mediakanalen: 'Sorry, Bose..'

Totaal onbewust van Wolff, maar vervolgens wel handig opgepakt vanuit een bedrijfskundig oogpunt, boden ze Bose volgens een relatief onbekende partij genaamd socialmediavalueio zo'n 25.000 dollar aan exposure. Vermoedelijk is het vertrek van de sponsor dus niet het gevolg van de woede-uitbarsting van Wolff, al valt te beargumenteren dat het vervelend is om materiaal kapot te zien gaan op live televisie.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws