Ocon: 'Verstappens agressie heeft hem die titel geboden' Formule 1
Formule 1

Ocon: 'Verstappens agressie heeft hem die titel geboden'

Ocon: 'Verstappens agressie heeft hem die titel geboden'

Esteban Ocon geeft aan dat hij watertandend naar de titelstrijd tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton keek. Hij vindt dat Verstappen agressief reed in 2021, maar vindt de titel van de Nederlander wel verdiend. Ook Ocon wil maar al te graag strijden voor de wereldtitel en hij hoopt dat dat vanaf 2022 mogelijk is bij Alpine. Hij doet er samen met teamgenoot Fernando Alonso in ieder geval alles aan om dat topniveau te bereiken.

'Het zien van die gevechten en het observeren van Verstappen en Hamilton, dat vergroot de drang alleen maar om te strijden aan de voorkant van de grid', laat Ocon weten volgens Autosprint. 'Dat kan ik niet ontkennen.' Ocon was eenmaal in staat om een race te winnen in 2021, maar een titelgevecht was bij het op P5 geëindigde Alpine beslist nog geen mogelijkheid. Voor Verstappen was die mogelijkheid er wel, en die greep de historische rivaal van Ocon dan ook met beide handen vast.

Ocon spreekt van een verdiende titel voor Verstappen: 'De manier waarop hij racete gedurende het kampioenschap, zijn agressie, dat is een karaktereigenschap die hem de titel geboden heeft. Er is veel gebeurd in de races, maar over zijn vastberadenheid valt niet te twisten. Je kan hem dan ook alleen maar feliciteren met deze titel.' De Red Bull Racing-coureur moest wachten tot Abu Dhabi voordat hij de titel definitief achter zijn naam kon zetten.

Ocon, Alonso en Alpine aan het werk

Ocon hoopt dat die titel in 2022 voor hemzelf een optie is. Alpine werkte in 2021 al aan de bolide van volgend jaar, en gaat hier in de winterstop op volle kracht mee door. 'Het zou geweldig zijn als we elk weekend voor podia en overwinningen zouden kunnen gaan. Hopelijk gaat het gewijzigde reglement van volgend jaar daar voor zorgen', stelt hij. De aerodynamische reglementswijzigingen zouden een verrassend en relatief efficiënt ontwerp kunnen faciliteren, waardoor een van de middenveldteams een grote sprong naar de top van het veld kan maken.

'Misschien is het een droom, maar ik hoop van niet. Ik werk heel erg hard om dat doel te bereiken, en Alonso doet dat ook. We zullen weinig vakantiedagen hebben dit jaar', geeft hij toe. Er wordt nu al veel tijd doorgebracht in de fabriek op zoek naar tijdswinst, en tot aan de start van het jaar zal dit het geval blijven. Ocon: 'Tot aan de laatste dag van de winterstop staan wij in de fabriek om te verzekeren dat alles naar behoren werkt.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws