Bottas merkt weinig verschil in 2022-bolide: 'Alleen wat minder downforce' Formule 1
Formule 1

Bottas merkt weinig verschil in 2022-bolide: 'Alleen wat minder downforce'

Bottas merkt weinig verschil in 2022-bolide: 'Alleen wat minder downforce'

Veel coureurs hebben al gezegd dat de nieuwe bolides van 2022 totaal anders aan zullen voelen dan de huidige generatie auto's, maar Valtteri Bottas deelt deze mening niet. Het algehele gevoel in de auto is volgens de nieuwe coureur van Alfa Romeo niet heel anders ten opzichte van de afgelopen jaren. De coureurs hebben de nieuwe bolides alleen nog kunnen uittesten in de simulator. In februari zullen de eerste testdagen van start gaan.

De Formule 1 gaat volgend seizoen met het zogenoemde ground effect, waarmee de vloer van de auto extra downforce kan creëren. Hierdoor moeten de auto's elkaar beter kunnen volgen, waardoor er meer inhaalmanoeuvres op de baan moeten komen. Bottas voelt al wel degelijk een verschil in downforce. 'Toen ik in de simulator zat, voelde het alsof de auto veel minder downforce had', zegt de Fin tegenover Motorsport.com.

Bottas heeft bij zowel Mercedes als Alfa Romeo al in de simulator gezeten. Waar de meeste coureurs veel verschil voelde, denkt tienvoudig racewinnaar juist dat het gevoel niet heel anders is. 'Het algehele gevoel in de simulator was vergelijkbaar met de huidige wagens. Ik heb dan wel geen andere auto's kunnen volgen, maar het gevoel is nagenoeg gelijk. Alleen is er iets minder downforce, maar dat zal ook nog veranderen.'

Bottas mist oude bolide

Bottas vindt de overstap naar minder downforce jammerlijk. De coureur was een groot voorstander van de auto's van 2020. 'Dat was heel erg leuk. Toen we waren de auto's nog een stuk sneller, omdat ze zoveel meer neerwaartse druk hadden. We zullen het voor volgend jaar nog moeten zien. Als we de andere wagens inderdaad beter kunnen volgen, dan gaat het een stuk leuker worden. Daar heb ik mijn hoop dan ook op gevestigd', aldus Bottas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws