Speciale gast bij Red Bull in Abu Dhabi: 'Raar om uitnodiging te accepteren' Opinie
Opinie

Speciale gast bij Red Bull in Abu Dhabi: 'Raar om uitnodiging te accepteren'

Speciale gast bij Red Bull in Abu Dhabi: 'Raar om uitnodiging te accepteren'

Het team van Red Bull Racing had tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi een speciale gast in de garage, namelijk Cyril Abiteboul. De Fransman was in 2020 nog de teambaas van het team van Renault en werkte tot en met 2018 samen met Red Bull. De relatie tussen Abiteboul en Red Bull-teambaas Christian Horner was vurig, aangezien er veel ruzies ontstonden. Toch heeft Abiteboul veel respect voor de Oostenrijkse renstal.

In 2018 kwam de samenwerking tussen motorleverancier Renault en Red Bull tot een einde. Om nog meer zout in de wonden te strooien nam het Franse team ook Daniel Ricciardo over van het team van Max Verstappen. 'Mensen herinneren zich vooral de ruzies tussen ons', zegt Abiteboul bij Autohebdo. 'Maar ik heb heel veel respect voor hen, want ze willen gewoon het beste resultaat halen. Dat miste ik soms bij Renault. Bij Red Bull is alles goed gekomen en daar ben ik blij mee.'

De voormalig teambaas van Renault kreeg pardoes een uitnodiging van het topteam om de finale in Abu Dhabi te kijken. Abiteboul had deze uitnodiging niet verwacht. 'Ik kan nu zeggen dat ik erbij was, want mensen hebben mij op verschillende foto's gezien. Het was raar om de uitnodiging te accepteren. Al die ruzies zitten natuurlijk nog in mijn achterhoofd. Toch kon ik de uitnodiging niet afslaan, want mijn liefde voor de sport is simpelweg te groot.'

'Beste seizoen in tijden'

Ondanks dat Abiteboul het seizoen vanaf de bank moest bekijken, heeft hij genoten van het intense gevecht tussen Verstappen en Lewis Hamilton. De Fransman zag een memorabel seizoen. 'Het had alle ingrediënten waar de Formule 1-fans van smullen. Een gevecht tussen twee coureurs van verschillende teams dat duurde tot de allerlaatste ronde van de laatste race. Aan het begin van het jaar vroeg ik me af of een kalender met 22 races wel zou werken, maar de Formule 1 heeft haar veerkracht en aanpassingsvermogen laten zien', aldus Abiteboul.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws