Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij weet zich ieder jaar te verbeteren' Formule 1
Formule 1

Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij weet zich ieder jaar te verbeteren'

Bottas onder de indruk van werkethiek Hamilton: 'Hij weet zich ieder jaar te verbeteren'

Valtteri Bottas neemt na vijf jaar afscheid van Mercedes. In de meest dominante auto van het veld moest hij zich meten met zevenvoudig wereldkampioen Lewis Hamilton, die gedurende deze tijd een maatje te groot bleek voor de Fin. In gesprek met de officiële website der Formule 1 deelt Bottas over zijn tijd bij Mercedes en zijn bewondering voor Hamilton, die ieder jaar opnieuw beter werd.

Mits Hamilton zijn contract verlengt, gaat hij in 2022 voor zijn achtste wereldtitel uit zijn carrière. Met de beste auto van het veld reeg de Brit de kampioenschappen aaneen, iets wat Bottas niet lukte. 'Wat Lewis (Hamilton, red.) doet is zo indrukwekkend. Ieder jaar blijft hij zich doorontwikkelen, ondanks dat hij al zo lang in de Formule 1 rijdt.' Ook Bottas ontwikkelde zich in zijn tijd bij de Duitse renstal, maar de werkethiek van zijn teamgenoot maakte veel indruk.

'Natuurlijk heb ik me ook ontwikkeld als coureur. Dat gaat niet automatisch, maar bij Lewis ben ik iedere keer verbaasd. Hij heeft zo veel ervaring in deze sport, maar toch krijgt hij het voor elkaar om ieder jaar weer verder te groeien. Hij werkt er enorm hard voor.' Mede dankzij deze werkethiek heeft Hamilton al vele records gebroken en er gaan er nog vele volgen. 'Daar twijfel ik niet aan', aldus de Finse coureur.

'Ik heb veel van hem mogen leren'

In 2022 zal Bottas niet meer aan Hamiltons zijde verschijnen, maar bij het team van Alfa Romeo. In zijn jaren bij Mercedes heeft de Fin veel geleerd en nu mag hij deze ervaring gebruiken bij zijn nieuwe werkgever. 'Ik heb veel van mijn tijd met Lewis geleerd. Bijvoorbeeld qua rijstijl, afstelling en veel kleine dingen die goed van pas komen. Voor komend jaar verwacht ik weer een sterkere Lewis. Hij zal nooit rustig aan doen, ook al rijdt hij ver voor iedereen. Dat is erg indrukwekkend.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws