Ferrari getipt om terug te vechten: 'De winnaar is nog niet bepaald' Formule 1
Formule 1

Ferrari getipt om terug te vechten: 'De winnaar is nog niet bepaald'

Ferrari getipt om terug te vechten: 'De winnaar is nog niet bepaald'

Ferrari is getipt om terug te vechten en het Formule 1-kampioenschap op de rails te krijgen door hun voormalige teambaas Stefano Domenicali. Het Italiaanse renstal heeft al een tijdje last van betrouwbaarheidsproblemen, die snel opgelost moeten worden om de het gat te dichten tussen hun en Red Bull Racing.

Max Verstappen won zondag de Canadese Grand Prix. Hij vergroot daarmee zijn voorsprong in het kampioenschap. Maar volgens F1-chef Domenicali is dat nog geen reden om Ferrari compleet af te schrijven. Hij stelt zelfs dat ze vanaf de volgende Grand Prix weer net zo hard meedoen. ‘Na de eerste drie races, toen Ferrari won, zei Verstappen ook dat de wedstrijd voorbij was. Ferrari leidde toen met 40 punten, nu is dat andersom', aldus Domenicali tegen Evening Standard.

‘We moeten voorzichtig zijn met zulke opmerkingen. Het kampioenschap is erg lang en zal veel ups en downs hebben. Het is te vroeg om te zeggen dat het kampioenschap voorbij is. Ik zeg dat niet omdat ik dat hoop, maar ik geloof het wel’, aldus de voormalig teambaas van Ferrari Domenicali. ‘We zijn nog maar op een derde van het seizoen. Er zijn veel races en ik weet zeker dat het kampioenschap krap zal zijn.’

Leclerc in topconditie voor winst

In Montreal moest Charles Leclerc starten vanaf de achterste rij, nadat het team een compleet nieuwe motor moest gebruiken. Hij slaagde erin om terug te klimmen naar de vijfde plaats. De Ferrari van Carlos Sainz was 0,2-0,3 seconden sneller dan de Red Bull van Verstappen. Sainz kwam, mede door die snelheid, in de laatste ronde dicht bij het passeren van de Nederlander, mede dankzij de safety car die werd ingezet na de crash van Yuki Tsunoda.

‘Leclerc is in topconditie en Ferrari is heel dichtbij. Ik zie ook tekenen dat Mercedes sneller wordt, dus het scenario voor het kampioenschap is dichtbij. Het hangt allemaal af van hoe de auto’s zich aanpassen aan de circuits en hoe de teams met deze budgetlimiet upgrades aan de auto geven. Dat is het mooie van de situatie waarin we ons bevinden. Mercedes zal ook dichtbij zijn, ze zijn een ongelooflijk team en zullen niet opgeven’, aldus Domenicali.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws