Wolff kijkt vooruit op Silverstone: 'Het wordt geen overwinning' Formule 1
Formule 1

Wolff kijkt vooruit op Silverstone: 'Het wordt geen overwinning'

Wolff kijkt vooruit op Silverstone: 'Het wordt geen overwinning'

Mercedes presteerde erg goed tijdens de Grand Prix van Canada. Lewis Hamilton en George Russel behaalde een P3 en P4 voor het Duitse renstal. Toch is teambaas Toto Wolff voorzichtig en realistisch met hoopgevende uitspraken. Er moet volgens hem nog veel veranderen om te concurreren met de top.

Nadat Sergio Perez eruit viel en Charles Leclerc van de laatste naar de vijfde plaats ging, pakte Lewis Hamilton P3 in Canada. Hij werd gesteund door teamgenoot George Russell als vierde. De Duitse renstal heeft een reeks sterke prestaties neergezet nadat het team met een upgradepakket kwam bij de Grand Prix van Spanje, maar teambaas Wolff zegt dat het nog van voorbijgaande aard zou kunnen zijn. ‘Eén zwaluw maakt nog geen zomer’, aldus Wolff tegen Formula 1.

‘We zagen die zwaluw al in Barcelona, maar op de een of andere manier vloog hij daarna ergens anders heen. Ik denk dat we voorzichtig moeten zijn. Op vrijdag kwamen we snelheid te kort. In de regen waren we goed en ik denk dat het respectabel was.’ Hij vervolgt met zijn kijk op vorig weekend. ‘We waren soms met de snelste auto’s. In de tweede stint kwamen Lewis en George bijna overeen met de koplopers. Dat was erg bemoedigend om te zien’, aldus Wolff.

Een spannende thuiswedstrijd voor de coureurs

De volgende race is de Grand Prix van Groot-Brittannië. Een spannende thuisrace voor beide coureurs. Wolff verwacht geen overwinning, maar hij wilt wel meer tempo vinden om de achterstand in te halen. ‘Silverstone was een goede race voor ons in het verleden, maar het is geen Barcelona. We moeten onze verwachtingen managen en met verstandige oplossingen komen voor de toekomst.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws