Bottas adviseert Pérez in strijd tegen Verstappen: 'Dan krijg je het hele team mee' Formule 1
Formule 1

Bottas adviseert Pérez in strijd tegen Verstappen: 'Dan krijg je het hele team mee'

Bottas adviseert Pérez in strijd tegen Verstappen: 'Dan krijg je het hele team mee'

Valtteri Bottas heeft Sergio Pérez van advies voorzien in zijn poging om Max Verstappen van zijn troon binnen Red Bull Racing te stoten. Volgens de oud-teamgenoot van Lewis Hamilton, waardoor Bottas gerust gezien mag worden als ervaringsdeskundige, moet de Mexicaan iedereen binnen Red Bull aan zijn zijde zien te krijgen.

Dat zal niet makkelijk worden gezien de status van Verstappen, maar volgens Bottas kun je het op zijn minst proberen. 'Je moet iedereen aan jouw zijde zien te krijgen. Ik weet zeker dat hij op alle vlakken bezig is en uiteindelijk gaat het om momentum. Wanneer je een reeks goede resultaten hebt, dan krijg je het hele team met je mee en dat is voor alles een goede zaak', vertelt de Fin bij The Race.

Bottas: F1-teams hebben moment waarop ze eerste coureur kiezen

Bottas suggereert dat dat hem niet is gelukt en dan komt er een bepaald punt in het seizoen waarop de teams hun eerste coureur kiezen. 'Het is meer hoe verschillende teams daarmee te werk gaan. Als in: hoe ze beslissen, wanneer ze beslissen, puntenverschil - noem maar op. Maar dan kunnen ze beide coureurs nog wel hetzelfde materiaal geven. Ik had zeker het gevoel dat ik ieder jaar de kans kreeg, maar dan kwam er op een bepaald moment een beslissing.'

Kortom: Mercedes koos na een tijdje toch telkens weer voor Hamilton. Dat moet Pérez dit jaar zien te voorkomen bij Red Bull in zijn strijd tegen Verstappen. 'Het is nog steeds vroeg in het jaar en hij maakt nog altijd een goede kans om Max te verslaan', denkt Bottas. 'Ik verwacht dat ze op een bepaald punt wel zeggen voor wie ze gaan, maar zo ver is het nog niet.'

Verstappen uitgesproken favoriet om de GP van Miami te winnen! Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws