Bravi kijkt nog niet vooruit bij Alfa Romeo: 'Bouwen aan de toekomst doe je met de focus op vandaag' Formule 1
Formule 1

Bravi kijkt nog niet vooruit bij Alfa Romeo: 'Bouwen aan de toekomst doe je met de focus op vandaag'

Bravi kijkt nog niet vooruit bij Alfa Romeo: 'Bouwen aan de toekomst doe je met de focus op vandaag'

Alessandro Alunni Bravi, de Team Representative van Alfa Romeo, heeft nog geen doel opgesteld voor het team in 2023. De Italiaan denkt dat de Italiaanse renstal elke dag aan de toekomst bouwt, en vindt het belangrijker om te focussen op de dagelijkse zaken. Bravi gaat de uitdaging aan en kijkt uit naar de samenwerking met Andreas Seidl.

Bravi, ooit begonnen als journalist, heeft inmiddels al meerdere jaren ervaring in de motorsport. Doordat de Italiaan sinds 2010 zijn connecties aan het opbouwen was bij de Franse renstal ART, kwam Bravi bij Vasseur en Sauber terecht. Sinds 2017 is hij daar werkzaam en heeft hij dus veel ervaring op kunnen doen. Ook kent hij Vasseur daardoor heel goed. De Fransman heeft in december 2022 aangekondigd afscheid te nemen van Alfa Romeo, aangezien hij de rol van Mattia Binotto gaat opvullen bij Ferrari.

'Ik benader dit met nederigheid', begint Bravi in gesprek met Autosport. 'Ik maak deel uit van een sterke groep waar ik in 2017 lid van mocht worden', gaat de Italiaan verder. 'Allereerst is Fred (Vasseur, red.) een vriend. Ik kan nooit alle tijd die we samen hebben doorgebracht vergeten. Ik wil hem persoonlijk bedanken. In alles wat we hebben bereikt, heeft Fred een belangrijke rol gespeeld. Het team heeft deze positie dankzij Fred en we willen zijn reis voortzetten.' Alfa Romeo liet in 2022 hier en daar zien de stijgende lijn te pakken te hebben, en dat willen ze voortzetten in 2023.

Bravi is er zeker van dat Seidl de perfecte man is voor Sauber

Tijdens het 2023-seizoen is Vasseur echter niet volledig uit beeld, hij blijft namelijk een contactpersoon betreffende de power unit, aangezien Alfa Romeo met Ferrari-motoren rijdt. Bravi kijkt er naar uit om via die weg nog samen te werken met de Fransman. Ook staat hij te popelen om aan de slag te gaan met Seidl, die onlangs van McLaren is overgestapt naar Sauber. 'Zijn expertise, achtergrond, en kennis, zijn kwaliteiten die ons gaan helpen groeien en de vlakken te identificeren waarin we moeten verbeteren', vertelt de Italiaan. Natuurlijk is de F1 nu extreem complex. En als team willen we blijven groeien. En alles bij elkaar denken we dat we ook onze structuur moeten ontwikkelen, de rollen moeten splitsen om al onze zwakheden aan te pakken en diepgaand op elk gebied moeten werken.'

Daarbij kan Seidl perfect helpen en feedback geven. 'Hij is een instrumenteel onderdeel van de groei. Hij kent Sauber al sinds de BMW-periode', legt Bravi uit. 'Seidl is volledig transparant en recht door zee. We gaan onszelf nu uitdagen. De samenwerking in het team is in ieder geval vanuit een zeer positieve positie gestart.' Om dat positieve door te zetten, kijkt Bravi nog niet naar de toekomst. Hij kijkt liever naar het nu. 'We zijn gefocust op 2023 en we weten dat we een performance moeten leveren. Het is voor mij de grootste uitdaging om de knop in te drukken en het 2023-seizoen te starten. Maar de toekomst bouw je elke dag. De beste manier om aan de toekomst te bouwen is door te focussen op de dagelijkse zaken.'

'We hebben geen doel voor dit jaar'

Tijdens het 2022-seizoen wist Alfa Romeo de zesde plek in het kampioenschap te behalen. Daarmee versloegen ze nipt Aston Martin, maar werden ze verslagen door Alpine en McLaren. 'We hebben geen doel voor dit jaar', zegt Bravi. 'Voor elk team is het lastig om te weten waar ze staan aan het begin van het seizoen. Ons doel gedurende de winter was om de zwaktepunten te ontdekken en die aan te pakken. Daarbij horen de problemen met de betrouwbaarheid. We willen dit jaar het hele seizoen consistent zijn. Aan het einde van het seizoen zien we wel waar we zijn', aldus Bravi.

Formule 1 live kijken komend seizoen? Bestel Viaplay of F1TV of neem een kijkje op onze Formule 1 tv-pagina.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws