Brawn wil 2009-scenario voorkomen: 'We hebben zelfs onze eigen regels gebroken' Formule 1
Formule 1

Brawn wil 2009-scenario voorkomen: 'We hebben zelfs onze eigen regels gebroken'

Brawn wil 2009-scenario voorkomen: 'We hebben zelfs onze eigen regels gebroken'

Ross Brawn verzekert de Formule 1 dat alle nieuwe reglementen meerdere malen goed zijn nagelopen. Hiermee heeft de Formule 1 geprobeerd om teams geen mogelijkheid te geven om creatieve uitvluchten in de regels te vinden. Het Brawn-scenario van 2009 moet volgens de sport voorkomen worden. De directeur van de Formule 1 weet maar al te goed hoe die periode in de sport verliep.

'Als we een herhaling krijgen van 2009, dan zal dat extreme gevolgen hebben', wordt Brawn geciteerd door AutoBild. In het eerste en enige jaar van Brawn GP werkte de renstal met een dubbele diffuser, waardoor de bolides van het Britse team veel meer downforce kon generen. De andere teams bleven achter in deze ontwikkeling. Hierdoor had Brawn GP binnen de kortste keren een grote voorsprong opgebouwd die niet meer in te halen viel.

De dubbele diffuser was dat jaar niet illegaal, maar Brawn verzekert dat teams echt geen weg om de regels heen kunnen vinden dit jaar. 'Ons team heeft heel lang gekeken naar mogelijke interpretaties van de nieuwe regels. Op deze manier hebben ze gezien of de reglementen ruimte boden aan verschillende interpretaties. We hebben zelfs enkele van onze eigen regels gebroken. Zo hebben we naar de zwakheden van onze opgestelde reglementen kunnen kijken.'

De Formule 1 heeft pas tijdens testdagen zekerheid

Toch kan de 67-jarige Brit niet met honderd procent zekerheid zeggen dat alle zwakheden zijn nagelopen. De Formule 1 krijgt hier pas tijdens de testdagen en het eerste Grand Prix-weekend in Bahrein duidelijkheid over. 'Het is eigenlijk heel moeilijk om te zeggen of we alles hebben gevonden. Maar we zijn alles streng nagelopen en we hebben alles zo duidelijk mogelijk proberen te formuleren. Ik durf te zeggen dat het moeilijk zal worden voor de teams om nog grijze gebieden te vinden', aldus Brawn.

Bookmarkers: Hamilton favoriet voor WK-titel Formule 1 in 2022.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws