Mercedes weet niet van ophouden: 'Er komt nog meer aan op het gebied van performance' Formule 1
Formule 1

Mercedes weet niet van ophouden: 'Er komt nog meer aan op het gebied van performance'

Mercedes weet niet van ophouden: 'Er komt nog meer aan op het gebied van performance'

Toto Wolff heeft goed nieuws voor Lewis Hamilton en George Russell. Mercedes brengt de aankomende twee Grands Prix namelijk opnieuw updates. De achtvoudig constructeurskampioen heeft met recente ontwikkelingen de weg naar voren weten te vinden en dat hoopt het team opnieuw te kunnen bewerkstelligen. Wolff wil echter niet te hard van stapel lopen, ondanks dat Mercedes nu twee races achter elkaar heeft weten te winnen.

Het team van Mercedes heeft de weg omhoog weten te vinden. De Duitse renstal was acht jaar lang de dominante kracht in de Formule 1, maar verloor na het 2021-seizoen zijn competitiviteit. Russell wist in 2022 de Grand Prix van Brazilië nog te winnen, maar daarna moest Mercedes ruim anderhalf jaar wachten op een nieuwe zege. Deze overwinning kwam vorige week tijdens de Grand Prix van Oostenrijk, toen opnieuw Russell als eerste over de streep kwam.

Hamilton moest een stuk langer wachten. De zevenvoudig wereldkampioen won de Grand Prix van Saoedi-Arabië in 2021, maar daarna volgden twee jaar zonder overwinning. Afgelopen weekend was het wel weer raak voor de recordwinnaar. Bovendien heeft het team van Mercedes nog meer goed nieuws voor Hamilton en Russell. 'Er komt nog meer aan op het gebied van performance. We gaan updates brengen naar Boedapest en Spa', geeft Wolff aan tegenover Motorsport.com.

Desondanks maakt de teambaas van Mercedes een pas op de plaats. Op het circuit van Silverstone was de Duitse renstal pas voor het eerst weer echt competitief. 'We moeten niet te veel op de zaken vooruitlopen. We boekten vorige week een overwinning dankzij het incident tussen Verstappen en Norris, maar hier op Silverstone hebben we een echte overwinning behaald. We hadden echt tempo, je kon het zien toen George en Lewis aan de leiding lagen. In bijna alle omstandigheden waren we vooraan te vinden.'

Updates doen Mercedes goed

De goede prestaties van Mercedes staan in schier contrast met de eerste races van het seizoen. Mercedes lijkt nu een auto te hebben die wel potentie toont. 'Als je bedenkt dat we vijf races geleden nog geen kanshebber voor het podium waren, dan valt het nu uit het niets op zijn plek. Plotseling maakte alles wat geen zin had, wel zin. De positieve resultaten van onze ontwikkelingscurve zijn terug, zoals we dat vroeger zagen. We vinden performance, zetten nieuwe onderdelen op de auto, en het vertaalt zich naar rondetijd', aldus een tevreden Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws