Brundle: 'Hamilton stopt eerder een jaartje te vroeg dan een jaartje te laat' Formule 1
Formule 1

Brundle: 'Hamilton stopt eerder een jaartje te vroeg dan een jaartje te laat'

Brundle: 'Hamilton stopt eerder een jaartje te vroeg dan een jaartje te laat'

Martin Brundle denkt niet dat Lewis Hamilton in de Formule 1 zou blijven hangen. Wanneer de zevenvoudig wereldkampioen stopt dan is dat niet op het moment dat hij al ver over zijn piek heen is. De Sky Sports F1-expert verwacht echter niet dat Hamilton zijn helm aan de wilgen hangt in de komende drie tot vijf jaar. Daarvoor is hij nog veel te scherp.

'Mijn gevoel zegt me dat Hamilton eerder een jaartje te vroeg stopt dan een jaartje te laat', stelt Brundle, die geciteerd wordt door Express. 'Hij blijft niet rondhangen tot het bittere eind voor wat extra centen, of omdat hij gewoon een Formule 1-coureur wil zijn. Dat hoeft hij ook helemaal niet', voegt de Engelsman daaraan toe.

Er heerst al radiostilte bij Hamilton sinds de seizoenfinale in Abu Dhabi. In de media wordt steeds meer gespeculeerd over een vervroegd pensioen van de Mercedes-coureur, maar dat wereldrecord voor F1-titels deelt Hamilton nog steeds met Michael Schumacher. Het is de vraag of hij bereid is dat wereldrecord te laten schieten door vroegtijdig een einde te maken aan zijn F1-loopbaan.

Brundle: 'Waarom zou Hamilton stoppen?'

Brundle meent dat Hamilton niet te lang zal blijven hangen, maar benadrukt ook dat er geen reden is voor Hamilton om al te stoppen. 'Hij heeft duidelijk andere doelen in zijn leven. Ik kan mij alleen niet inbeelden waarom hij in de komende drie of vijf jaar zou stoppen. Waarom zou hij?', vraagt de voormalige Formule 1-rijder zich hardop af.

'Zijn zicht, zijn reacties, het is er allemaal nog. Als je scherpte afneemt, dan wordt het een lastiger verhaal. Dat lijkt bij Hamilton nog niet het geval', concludeert Brundle. Bij Sebastian Vettel ziet de analist dit bijvoorbeeld wel. De Heppenheimer heeft in de afgelopen jaren volgens hem voldoende onnodige fouten gemaakt die erop wijzen dat hij zijn scherpte verloren is.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws