Marko verklaart escaleren F1-titelstrijd Verstappen en Hamilton Formule 1
Formule 1

Marko verklaart escaleren F1-titelstrijd Verstappen en Hamilton

Marko verklaart escaleren F1-titelstrijd Verstappen en Hamilton

Helmut Marko meent dat de titelstrijd tussen Lewis Hamilton en Max Verstappen voor meer vuurwerk zorgde dan die van Niki Lauda en James Hunt in 1976. De befaamde strijd tussen de Oostenrijker en zijn Britse tegenstander werd zelfs verfilmd, maar volgens de Red Bull Racing-adviseur is die strijd niets vergeleken met wat de twee titelconcurrenten van 2021 op het asfalt gezet hebben.

Bij ServusTV gaat Marko in op waarom hij er zo over denkt. De man uit Graz stelt dat de titelstrijd van 2021 geëxplodeerd is, en dat dat veelal te maken heeft met het feit dat Verstappen en Hamilton twee totaal verschillende coureurs zijn. 'Je hebt de zevenvoudig wereldkampioen die houdt van de media-aandacht, en aan de andere kant de nuchtere Verstappen, die enkel gefocust is op de sport', analyseert Marko.

'Ze zijn in zoveel opzichten tegenpolen van elkaar', vervolgt hij. 'Het heeft allemaal te maken met de verschillen in hun karakters.' Bij Lauda en Hunt was er sprake van een vergelijkbaar scenario. Hunt was destijds de playboy die feestend door het leven ging. Lauda was de gefocuste racefanaat die er alles voor over had om de titel naar zich toe te trekken, en dit in zijn leven ook drie keer deed.

Opleving Mercedes houdt titelstrijd spannend

De spanning stond er in 2021 tot aan de allerlaatste race op. Dat had volgens Marko vooral te maken met de opleving die Mercedes ervoer vanaf de Grand Prix van Groot-Brittannië. 'Mercedes vocht zich terug en Hamilton werd sterker en sterker', merkt hij op. Dat stond toe dat het jaar uitmondde in een van de spannendste seizoenfinales ooit. De strijd is volgens Marko dus te vergelijken met de grootste rivaliteiten van de F1-geschiedenis.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws