Brundle verneemt uit goede bron dat 'Pérez ook in 2024 nog voor Red Bull zal rijden' Formule 1
Formule 1

Brundle verneemt uit goede bron dat 'Pérez ook in 2024 nog voor Red Bull zal rijden'

Brundle verneemt uit goede bron dat 'Pérez ook in 2024 nog voor Red Bull zal rijden'

Martin Brundle is ervan overtuigd dat Sergio Pérez ook volgend seizoen nog voor Red Bull Racing zal rijden. Volgens de reporter van Sky Sports F1 heeft de Oostenrijkse renstal geen intentie om de Mexicaan van de hand te doen. Pérez heeft namelijk nog een contract tot 2024 bij Red Bull en volgens Brundle's bronnen binnen de paddock zijn teambaas Christian Horner en co van plan die overeenkomst in ere te houden.

Het seizoen 2023 is voor Pérez langzaamaan uitgedraaid in één grote nachtmerrie. Nadat de Mexicaan zijn wereldtitelambities uitsprak na twee zeges in het seizoensbegin, is het enkel maar bergafwaarts gegaan. De DNF van Pérez in zijn thuisrace eind oktober was dan ook een historisch dieptepunt en had voor Red Bull zomaar eens de druppel kunnen zijn die de emmer deed overlopen. Maar daar is volgens Brundle niets van aan. 'Ik blijf bij mijn standpunt van de voorbije races. Ik geloof heilig dat ze Pérez koste wat kost aan boord willen houden voor 2024. Hij heeft nog een jaar op zijn contract en het team wil dat voor een heel aantal redenen niet veranderen.'

Wat die voorwaarden precies zijn, hebben wij het raden naar. Red Bull verwacht daarentegen wel van Pérez dat hij de tweede plaats in het rijderskampioenschap vasthoudt en zich zo tot vice-wereldkampioen kroont na de laatste race in Abu Dhabi. Maar stel dat Lewis Hamilton zijn achterstand van 32 punten nog goedmaakt in de laatste twee races van het seizoen, mag de Mexicaan dan uitkijken naar een nieuw team? Volgens Brundle is het antwoord alvast een volmondige nee. 'Er is mij duidelijk gezegd, door mensen die het weten, dat het niet gaat om de tweede plaats in het kampioenschap. Pérez moet daarentegen wel nog enkele goede races afwerken, maar momenteel is het Red Bull-zitje volgend jaar voor hem. Geen twijfel over mogelijk.'

Bevestiging uit de paddock

Naomi Schiff, collega van Brundle bij Sky, beaamt dat, maar benadrukt ook wel dat Pérez volgend seizoen uit een ander vaatje zal moeten tappen. Zeker als de titelstrijd spannender wordt dan dit jaar het geval is. 'Het moet gezegd worden: desondanks dat Max Verstappen de campagne heeft gedomineerd, was de strijd achter Red Bull wel heel erg spannend.' De F1-journaliste verwacht met andere woorden dat het volgend seizoen heel wat closer zal zijn vooraan en dus rekent de Oostenrijkse renstal op hun tweede coureur om Verstappen aan een vierde wereldtitel te helpen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws