Buitenlandse media opnieuw omvergeblazen door Verstappen: 'Kampioensrobot die geen grenzen lijkt te hebben' Formule 1
Formule 1

Buitenlandse media opnieuw omvergeblazen door Verstappen: 'Kampioensrobot die geen grenzen lijkt te hebben'

Buitenlandse media opnieuw omvergeblazen door Verstappen: 'Kampioensrobot die geen grenzen lijkt te hebben'

Max Verstappen won op Zandvoort zijn negende opeenvolgende zege en deed dat op een fantastische wijze. De Nederlander was niet van zijn stuk te brengen, ondanks dat de weergoden even helemaal losgingen. Het regende, toen was het weer droog, en toen regende het opnieuw. Ook na de rode vlag was Verstappen scherp en sleepte hij zijn elfde overwinning van het seizoen binnen. Het kon dan ook niet anders dat hij door de buitenlandse media werd beloond met een uitstekend rapport.

Auto, Motor, und Sport (Duitsland) - 10

'Na Verstappens elfde seizoenszege, de negende op rij, vraagt men zich af: Is er iets dat deze man kan stoppen?', begint Auto, Motor, und Sport, het Duitse medium dat Verstappen een tien gaf voor zijn prestaties op Zandvoort. 'Zandvoort bood veel kansen daartoe, maar Verstappen bleef op de baan in de chaos en behield het overzicht. En zijn team deed bijna alles goed. Misschien stopte Red Bull haar meester van slicks naar intermediates en later van intermediates terug naar slicks telkens één ronde te laat, maar Verstappen corrigeerde deze kleine foutjes op de baan. Verstappen kreeg het weer voor elkaar.'

La Gazetta dello Sport (Italië) - 10

Ook het Italiaanse La Gazzetta dello Sport geeft Verstappen een tien. 'Er was een hele natie die naar hem keek, met het record van Vettel om te behalen en de regen die alles compliceerde, maar hij was op elk moment perfect, samen met de strategen van Red Bull', schrijft het Italiaanse medium. 'Een kampioensrobot die lijkt geen grenzen te hebben en zelfs geraakt leek te worden door het Nederlandse volkslied. Op deze manier zal hij alle Formule 1-records herschrijven', sluit La Gazzetta dello Sport af.

The Race (Groot-Brittannië)

Terwijl de tweevoudig wereldkampioen uitstekende cijfers kreeg vanuit Duitsland en Italië, was het voor The Race toch Fernando Alonso die op de eerste plek werd gezet in de ranking. Hoe dan ook kreeg Verstappen de tweede plek van het Britse medium. 'Zoals altijd was Verstappen verbluffend snel, zij het niet zo snel als hij zich voelde dat hij had moeten zijn in de kwalificatie na tijdverlies bij bocht 1, maar wat opviel in Zandvoort was hoe hij moeiteloos het gevaar ontweek dat tweemaal werd veroorzaakt door de regen, een late rode vlag en de dreigende dreiging van Alonso om een thuisoverwinning te behalen. Hij liet iets moeilijks er moeiteloos uitzien.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws