Lawson over gevecht met Leclerc: 'Dat was behoorlijk enerverend!' Formule 1
Formule 1

Lawson over gevecht met Leclerc: 'Dat was behoorlijk enerverend!'

Lawson over gevecht met Leclerc: 'Dat was behoorlijk enerverend!'

Liam Lawson beleefde een enerverend weekend in Zandvoort. De coureur werd na de crash van Daniel Ricciardo op vrijdag opgeroepen om om zaterdag en zondag in de AlphaTauri plaats te nemen. Zijn Formule 1-debuut kenden gelijk veel nieuwe en leerzame situaties, dankzij het onvoorspelbare weer en zelfs een wiel-aan-wiel gevecht met Charles Leclerc.

'Het was een beetje chaotisch!', lacht Lawson, terugblikkend op zijn F1-debuut tegenover de Nederlandse tak van Motorsport.com. De Nieuw-Zeelander maakte zijn debuut tijdens de derde vrije training, en werd gelijk in het diepe gegooid met alle afwisselende omstandigheden tijdens het hele Nederlandse weekend. 'De omstandigheden waren natuurlijk heel wisselend. Op weg naar de grid begon het te regenen, dat was zeker niet het beste gevoel. Tijdens de race heb ik natuurlijk enorm veel geleerd. Het eerste deel was niet het beste.'

Lawson verwijst hierbij naar zijn dubbele pech in de pitstraat, toen de coureur naar de intermediates wilde wisselen. Teamgenoot Yuki Tsunoda wilde dat ook, en dus moest Lawson achteraan aansluiten. Hierdoor hinderde hij Kevin Magnussen, waardoor hij een tien seconden-tijdstraf kreeg. Lawson blikt toch aardig positief terug op zijn enerverende race: 'Dat hoort er allemaal natuurlijk bij. Maar in de tweede helft begon een gevoel te krijgen op de zachte banden in de vrije lucht en toen ook op de inters. Ik voelde me veel meer op mijn gemak dan zaterdag, dat staat vast.'

Lawson heeft veel geleerd van het weekend in Zandvoort

Volgens Lawson was zijn gevecht met Leclerc in de Ferrari een van de hoogtepunten van zijn race. Dat Lawson in zijn AlphaTauri de strijd met de Ferrari-coureur aan kon gaan, kwam wel doordat Leclerc wat schade opgelopen aan de vloer. Dat maakte echter voor Lawson niet uit, want het was een mooie kans om te laten zien wat hij kan. 'Dat was behoorlijk enerverend!', blikt de jonge coureur terug op het duel. 'Volgens mij worstelde hij (Leclerc, red.) enorm op de zachte band. Toen ik hem had ingehaald, pakte hij me weer terug op het rechte stuk. Dat was een klein beetje frustrerend, maar het is natuurlijk goed om die ervaring op te doen. Ik had het gevoel dat ik ervaring had met elke situatie in die race met meerdere pitstops, wiel-aan-wiel gevechten, regen, droog. Het was dus een goede leerervaring!', vat de Nieuw-Zeelander zijn race op Zandvoort samen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws