Capito blikt terug naar tijd bij Williams: 'Voelt wel als juiste moment om over te dragen' Formule 1
Formule 1

Capito blikt terug naar tijd bij Williams: 'Voelt wel als juiste moment om over te dragen'

Capito blikt terug naar tijd bij Williams: 'Voelt wel als juiste moment om over te dragen'

Slechts na twee seizoenen aan het roer koos Jost Capito ervoor om alweer te vertrekken bij Williams Racing. De Duitser heeft nu plaatsgemaakt voor James Vowles, die hem zal opvolgen als nieuwe teambaas van de Britse renstal. In gesprek met Motorsport.com liet Capito weten dat het volgens hem het juiste moment was om het team over te dragen.

Iets minder dan twee jaar lang heeft Capito aan het hoofd van Williams Racing mogen zitten. Tijdens zijn zit waren het twee stroeve jaren voor het Britse team. Hij kwam binnen na het 2020-seizoen, wat gemarkeerd is als een jaar waarin geen enkel punt is binnengehaald. Toch leidde dat wel weer naar het seizoen in 2021 dat alle verwachtingen overtrof. George Russell behaalde hier onverwachts een podiumplek op Spa-Francorchamps.

Tijd voor Williams om het tij te keren

Het 2022-seizoen, en tevens het laatste seizoen van Capito, verliep matig. Het team met Alexander Albon en Nicholas Latifi toen als coureurs, heeft enkel acht punten kunnen binnenslepen. Het werd tijd om een nieuwe weg in te slaan. De Duitser werd daarom vervangen door Vowles, die hopelijk een nieuwe basis kan neerzetten. Toch kwam dit niet heel onverwachts volgens Capito.

'Van tevoren weet je het natuurlijk nooit, maar ik heb altijd al aangegeven dat ik het niet meerdere jaren wilde doen', legt Capito uit. 'Binnen het team hebben we goed besproken wat de volgende stap zou moeten zijn. Ik heb nauw samengewerkt met James (Vowles, red.) en ik heb alleen maar goede ervaringen met hem, dus ik vind hem zeker een geschikte kandidaat', zegt Capito, die zijn opvolger warmhartig heeft gefeliciteerd met zijn nieuwe functie.

Vowles komt over vanuit Mercedes, waar hij meerdere jaren ervaring heeft opgedaan als hoofdstrateeg. Hij zal pas op 20 februari officieel in zijn functie treden, een aantal dagen voor de pre-season test van start zal gaan in Bahrein. De FW45, de nieuwe single-seater van Williams, wordt 6 februari gepresenteerd.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws