Albon kijkt uit naar samenwerking met Sargeant: 'We gaan voor synergie en teamdynamiek' Formule 1
Formule 1

Albon kijkt uit naar samenwerking met Sargeant: 'We gaan voor synergie en teamdynamiek'

Albon kijkt uit naar samenwerking met Sargeant: 'We gaan voor synergie en teamdynamiek'

Alexander Albon voelde zich nerveus toen hij weer terugkeerde bij de Formule 1, geeft hij toe aan Autosport. Afgelopen jaar was zijn herintrede in de koningsklasse, nadat hij een jaar lang geen stoel bemachtigde. Albon kijkt terug op het raceseizoen van 2022 en spreekt zijn dankbaarheid uit naar Williams, het team dat hem deze tweede kans als coureur heeft gegeven.

Albon maakte in 2022 een comeback in de koningsklasse. Sergio Pérez kreeg zijn stoeltje bij Red Bull Racing, en op dat moment was er geen plek meer op de grid. Hij heeft daarna nog wel een jaar in de DTM bij Red Bull AlphaTauri AF Corse gereden. Albon kwam terug in de Formule 1 bij Williams, waar hij tijdens het 2022-seizoen vier van de acht punten heeft behaald voor de Britse Formule 1-renstal. Zijn oud-teamgenoot Nicholas Latifi behaalde twee punten, net als Nyck de Vries, die tijdens de Italiaanse Grand Prix de zieke Albon verving.

De Brits-Thaise coureur heeft veel doelen voor zichzelf opgesteld toen het duidelijk werd dat hij zou terugkeren in de wereld van de Formule 1. Hij nam ook vooral de lessen mee die hij bij Red Bull had geleerd, en geeft ook aan dat hij nu bij Williams 'beter rijdt en presteert dan hij ooit bij Red Bull heeft gedaan.' Hij wil laten zien dat hij deze tweede kans met beide handen aangrijpt en er vol voor blijft gaan.

Williams slaat nieuwe weg in met Sargeant en Vowles

Na een teleurstellend jaar voor Williams, hoopt de Britse renstal een nieuwe weg in te slaan. In 2023 zal Albon vergezeld worden door de Amerikaanse Logan Sargeant, de vervanger van Nicholas Latifi. De twee coureurs zullen samen gaan strijden om het team terug te brengen naar het middenveld. Daarvoor is een goede samenwerking tussen Albon en Sargeant van groot belang. 'Twee mensen die voor hetzelfde doel gaan, dat bouwt synergie en teamdynamiek op', is Albon van mening.

Het doel van Williams is voor het komende seizoen om een goede basis neer te zetten en consistent te zijn in het behalen van punten. De afgelopen twee seizoenen kwam de auto alleen uit de verf bij hogesnelheidscircuits en presteerde het ondermaats in vergelijking tot de andere teams. 'We moeten de juiste balans vinden. Er zijn zoveel verschillende afdelingen binnen het team, en het is aan ons om samen naar het einddoel te werken', vertelt de Williams-coureur. Samen met een nieuw contract en James Vowles als nieuwe teambaas, is Albon er dus helemaal klaar voor om weer het beste bij Williams en zichzelf naar boven te halen.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws