Coronel verwacht herhaling van 2021: 'Verstappen pleurt hem er gewoon tussen in bocht 1 en verdwijnt' Formule 1
Formule 1

Coronel verwacht herhaling van 2021: 'Verstappen pleurt hem er gewoon tussen in bocht 1 en verdwijnt'

Coronel verwacht herhaling van 2021: 'Verstappen pleurt hem er gewoon tussen in bocht 1 en verdwijnt'

Tom Coronel verwacht dat Max Verstappen de Grand Prix van Mexico gaat winnen. De autocoureur en analist denkt dat de coureur van Red Bull Racing in bocht 1 al beide Ferrari-coureurs kan pakken en de leiding kan overnemen. Alhoewel Coronel voorspelt dat Verstappen de race gaat winnen, zag hij wel dat zijn landgenoot het moeilijk had in Q3.

Verstappen was de gedoodverfde favoriet voor poleposition na de trainingen, maar Charles Leclerc was uiteindelijk de lachende derde. Samen met Carlos Sainz start hij op de eerste rij op het Autódromo Hermanos Rodríguez. Coronel zag wat schoonheidsfoutjes bij Verstappen. 'Ik heb hem echt wel een beetje zien worstelen in het middengedeelte', zegt de analist bij Viaplay. 'Normaal komt hij in een flow, maar je zag hem echt vechten met zijn stuur. Dan zit je net iets over het randje. Dat kost altijd wel een beetje tijd.'

Toch denkt Sebastiaan Bleekemolen dat de Nederlander op zondag niet al te lang hoeft te treuren. 'Je hebt een hele lange run naar die eerste bocht en dan pak je ook de slipstream van je voorgangers. Max kan in de laatste bocht zo laat remmen. Na bocht 1 rijdt hij zeker geen derde meer.' Coronel voorspelt op zijn beurt een herhaling van de start van 2021, toen Verstappen ook als derde begon en direct de leiding pakte. 'Hij pleurt hem er gewoon tussen in de eerste bocht en hij verdwijnt. Hij kan all-in gaan.'

Coronel denkt dat de P5 van Pérez pijn doet

Sergio Pérez had uiteraard gehoopt dat hij voor zijn thuispubliek poleposition kon pakken. Hij moet het doen met een vijfde plek, achter zowel Verstappen als Daniel Ricciardo, met een gat van nog geen twee tienden. 'Al sta je er maar vijf duizendsten achter, vijfde is vijfde. Dat doet pijn. Hij gaf aan een kampioenkandidaat te zijn; dan hoor je op zijn minst bij Max te staan.' Coronel denkt dat dit voor de zondag wel goedkomt. 'Er zit echt wel een podium voor hem in. Misschien zelfs wel P2, hoor', aldus de analist.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws