Coulthard: 'Hamilton komt goed weg met een opmerkelijke hoeveelheid kleine incidentjes' Formule 1
Formule 1

Coulthard: 'Hamilton komt goed weg met een opmerkelijke hoeveelheid kleine incidentjes'

Coulthard: 'Hamilton komt goed weg met een opmerkelijke hoeveelheid kleine incidentjes'

David Coulthard stelt dat Lewis Hamilton enkele keren heel goed weggekomen is in 2021. Meerdere keren ging de Mercedes-rijder in de fout, maar deze fouten hebben nooit echt grote gevolgen gehad. De voormalig Red Bull Racing-coureur vindt dat het vooral toont dat de zevenvoudig wereldkampioen een jaar ervaart waarin de druk hoog ligt.

'Hij komt goed weg met een opmerkelijke hoeveelheid kleine incidentjes', is de Schot van mening. Recentelijk was er nog een duidelijk voorbeeld te zien van de schoonheidsfoutjes die Hamilton gedurende het hele seizoen aan het maken is. Op Sochi Autodrom raakte hij namelijk tijdens de kwalificatie de pitmuur, waarna zijn voorvleugel spoedig vervangen door een nieuwe door het Mercedes-pitstopteam.

Fouten Hamilton niet pijnlijk

Coulthard bij Channel 4: 'Of het nou zijn uitstapje naar de grindbak was in Imola, het toucheren van de barrière of de pitmuur inschieten in Rusland, hij houdt er altijd minimale schade aan over.' In Italië kwam hij door zijn glijpartij op een volle ronde achterstand te staan. Die achterstand werd geneutraliseerd door de rode vlag die Valtteri Bottas en George Russell veroorzaakten.

'Dat is het opmerkelijke, de fouten zijn niet écht pijnlijk. Het zijn veel kleinere momentjes, maar het toont wel aan dat hij onder druk staat', concludeert de Formule 1-analist. Omdat hij nu met een externe partij een titelstrijd voert, namelijk Red Bull en Max Verstappen, komt de wereldtitel hem niet meer aangewaaid. Onder die druk is de Brit begonnen met het maken van foutjes.Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws