Coulthard verklaart uitstekende managementkwaliteiten Horner: 'Hij is een echte racer' Formule 1
Formule 1

Coulthard verklaart uitstekende managementkwaliteiten Horner: 'Hij is een echte racer'

Coulthard verklaart uitstekende managementkwaliteiten Horner: 'Hij is een echte racer'

David Coulthard wist al heel vroeg dat Red Bull Racing er goed aan deed om Christian Horner binnen te halen als teambaas. De twee Britten kennen elkaar al geruime tijd, aangezien ze tegelijkertijd in de kartwereld bezig waren. Toen beide mannen onderdeel waren van het Red Bull-team waren de resultaten niet zoals gehoopt, maar dat lag volgens Coulthard niet aan het management van Horner. De Schot is juist vol lof over de managementstijl van de Red Bull-teambaas.

Horner kwam als jongste teambaas aller tijden aan het roer bij de Oostenrijkse renstal. Helmut Marko was al snel onder de indruk van de Brit, die in een andere klasse al furore wist te maken. 'De realiteit is dat Christian een racer is', zegt Coulthard bij The Inside Line-podcast. 'We zijn samen door het Britse kartingsysteem gekomen, dus ik kende hem al. Ik heb hem zien opklimmen naar raceauto's achter mijn eigen reis, en ik kende zijn Arden Formule 3000-team dat kampioenschappen won.'

'Om vervolgens te zien dat Christian als nieuwe teambaas werd ingevlogen, was helemaal geen zorg, want je hebt iemand nodig die de dynamiek van racen begrijpt', vervolgt de voormalig coureur. In 2005 werkten de twee Britten samen bij Red Bull. Echt succesvol werd die periode nog niet. 'Ik twijfelde er niet aan dat Christian de managementvaardigheden had om het team te runnen. Maar dat is slechts een deel van het verhaal. Wat destijds ontbrak, waren de technische vaardigheden om een ​​echt sterke auto te ontwikkelen en te bouwen.'

Coulthard: 'Je weet precies waar je staat'

Coulthard is nog altijd onderdeel van het team van Red Bull, al doet hij nu vooral dingen op de achtergrond. Toch is de meervoudig racewinnaar nog altijd onder de indruk van het uitstekende people management van Horner. 'Je weet precies waar je staat bij hem. Je weet wat hij verwacht en wanneer hij het verwacht. Hij heeft ook een gevoel voor humor en medeleven, wat betekent dat er tijd is om te ontspannen, te reflecteren en te vieren als we niet aan het werk zijn. Sommige mensen staan ​​altijd aan. Maar het zijn juist die vaardigheden die veel mensen zoals Christian hebben, die je niet altijd ziet', aldus Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws