Hamilton wil efficiënter raceweekend en pleit voor terugkeer driedaags schema Formule 1
Formule 1

Hamilton wil efficiënter raceweekend en pleit voor terugkeer driedaags schema

Hamilton wil efficiënter raceweekend en pleit voor terugkeer driedaags schema

Lewis Hamilton zou graag terugkeren naar een driedaags raceweekend. De coureur van Mercedes is van mening dat er te veel loze tijd is tijdens een weekend en dat de Formule 1 efficiënter met de tijd om kan gaan. Daarnaast is Hamilton wel fan van het format van de sprintraceweekenden. De meervoudig racewinnaar betrapt zichzelf erop dat hij het steeds leuker vindt dat er maar één training is voordat de belangrijkere sessies van start gaan.

Het format voor de raceweekenden is in de afgelopen jaren meermaals veranderd. Als het aan Hamilton ligt, zal er snel nog een verandering plaatsvinden. 'De tijd tijdens het weekend kan beter ingedeeld worden', wordt de Mercedes-coureur geciteerd door Motorsport.com. 'Als je bijvoorbeeld kijkt naar de races in het Midden-Oosten, dan komen we pas om 15:00u aan op het circuit. Er is veel loze tijd. Ik denk dus dat we efficiënter kunnen zijn. Ik vind dat we terug moeten naar een driedaags weekend.'

Hamilton fan van sprintraces

De zevenvoudig wereldkampioen is dan ook wel fan van de opzet van de sprintraceweekenden in de Formule 1. 'Ze hebben geëxperimenteerd met sprintraceweekenden en dat is denk ik cool', geeft Hamilton aan. Max Verstappen is geen voorstander van deze opzet en ook de voorgestelde verandering voor het Grand Prix-weekend in Azerbeidzjan kan niet op steun rekenen van de Nederlander. Hamilton weet ook dat het moeilijk is om elk weekend een sprintrace te houden. 'Er zijn plekken waar dat niet goed gaat zijn, zoals Monaco.'

Het format zal in Azerbeidzjan veranderen naar twee verschillende kwalificaties in plaats van twee vrije trainingen. De opzet van de vrijdag kan in ieder geval op steun rekenen van de Mercedes-coureur. 'Het format van het sprintweekend bevalt me wel, want je hebt maar één training. Er staat dan natuurlijk veel druk op om de goede keuzes te maken in die training, en meteen daarna ga je kwalificeren. Dat vind ik de laatste tijd geweldig en daar geniet ik ook van', besluit Hamilton.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws