Coulthard voelt mee met Leclerc: 'Zijn fouten blijven echter zijn achilleshiel' Formule 1
Formule 1

Coulthard voelt mee met Leclerc: 'Zijn fouten blijven echter zijn achilleshiel'

Coulthard voelt mee met Leclerc: 'Zijn fouten blijven echter zijn achilleshiel'

David Coulthard denkt dat de belangrijke mensen binnen Ferrari momenteel met de handen in het haar zitten. De Italiaanse renstal heeft sinds het begin van het seizoen een competitieve auto, maar de overwinningen blijven dit seizoen grotendeels uit. Het team kampt met betrouwbaarheidsproblemen, de strategen maken fouten gedurende de race en ook de coureurs zijn niet foutloos. Afgelopen weekend was het immers Charles Leclerc die een overwinning uit handen gaf door een crash.

Het is dit seizoen al meermaals misgegaan bij het team van Ferrari. Vroeg in het seizoen was het nog Red Bull Racing dat kampte met betrouwbaarheidsproblemen, waardoor Max Verstappen veel punten verloor, maar de de rollen zijn nu omgedraaid. Verstappen staat met een voorsprong van 63 punten op Leclerc comfortabel aan de leiding van het kampioenschap. De titelstrijd lijkt na een stroeve start dus de kant op te vallen van de Nederlander.

Bij Ferrari heeft men de hoop op een mogelijk kampioenschap nog niet opgegeven. Mattia Binotto stelde immers dat het team de aankomende tien races kan winnen. 'Ik denk dat Binotto het fantastisch doet door zo kalm te blijven naar de buitenwereld toe', vertelt Coulthard bij Channel 4. Desondanks denkt de Schot dat men achter de schermen minder kalmte ervaart. 'Ik kan me voorstellen dat de druk echt immens is in Italië. Belangrijke mensen die niet aan de frontlinie staan, trekken zich echt de haren uit het hoofd.'

Coulthard heeft medelijden met Leclerc

Leclerc heeft dit jaar al veel punten verloren. Dat was grotendeels niet zijn fout, aangezien zijn motor al twee keer is geploft, en ook de strategen wel eens een fout maken. In Frankrijk, en eerder ook in Imola, liet de Monegask wel punten liggen door zijn eigen fout. 'Je moet wel wat medelijden voelen voor Charles. Hij is een fantastische jongeman en een briljante coureur. Zijn fouten blijven echter zijn achilleshiel', concludeert Coulthard.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws