Mercedes moet tijd zien te vinden: 'Simpelweg niet maar één probleem' Formule 1
Formule 1

Mercedes moet tijd zien te vinden: 'Simpelweg niet maar één probleem'

Mercedes moet tijd zien te vinden: 'Simpelweg niet maar één probleem'

Toto Wolff weet dat Mercedes nog flinke stappen moet zetten om het gat naar Red Bull Racing en Ferrari te dichten. De Duitse renstal heeft het ene weekend wel een competitieve auto en het andere weekend gaat het juist weer minder goed. Ondanks dat de teambaas van Mercedes nog niet helemaal tevreden is met de auto, is hij wel blij met de prestaties van Lewis Hamilton en George Russell. Wolff ziet dat zijn rijders uitstekend omgaan met de situatie.

Mercedes heeft al een flink aantal podiums weten te scoren dit jaar, maar dat stemt het team nog niet tevreden. 'Als ik er met een pessimistische blik naar kijk, dan zie ik dat we nog heel veel tijd moeten zien te vinden', vertelt Wolff bij Autosport.com. Wel ziet de Mercedes-teambaas dat de renstal telkens wat meer verbeteringen vindt, omdat het team de auto beter begrijpt. 'Elke ronde verzamelen we meer data, en begrijpen we de auto beter. Alle puzzelstukjes vallen langzaam op hun plek, maar dat is soms wel een moeilijk proces.'

Wolff merkt op dat er nog voldoende problemen zijn die opgelost moeten worden, voordat het team weer vooraan kan meestrijden. 'We hebben simpelweg niet maar één probleem. We missen de snelheid over één ronde en we missen performance in de beginfase van een stint.' Desalniettemin blijft Mercedes wel goede resultaten scoren. Toch wil de Duitse renstal graag meer. 'Een tweede en derde plek (in Frankrijk, red.) is goed, maar we werken keihard door om weer een keer te winnen.'

Prestaties Hamilton en Russell stemmen Wolff tevreden

Waar de auto nog niet naar behoren werkt voor de achtvoudig constructeurskampioen, is het team wel tevreden met haar coureurs. Volgens Wolff halen zij meer uit de auto dan erin zit. 'Het is duidelijk dat zij beter presteren dan de auto', zegt de Oostenrijker bij RaceFans. 'Ze zijn allebei heel erg professioneel, want het is heel lastig om het ene weekend wel een competitieve auto te hebben en het andere weekend niet. Ze gaan er heel erg kalm en rationeel mee om', besluit Wolff.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws