Coulthard voorspelt zeges voor Norris bij McLaren: 'Ze hebben nu de draai gevonden' Formule 1
Formule 1

Coulthard voorspelt zeges voor Norris bij McLaren: 'Ze hebben nu de draai gevonden'

Coulthard voorspelt zeges voor Norris bij McLaren: 'Ze hebben nu de draai gevonden'

Ook tijdens de zomerstop kwamen David Coulthard en Eddie Jordan weer samen voor een praatje voor de Formula For Success-podcast, en deze keer waren ze het over één ding eens: McLaren heeft een grote stap in de juiste richting gezet. Op de korte termijn is Red Bull Racing met Max Verstappen nog te ver weg en lijkt het ook niet haalbaar om Mercedes en Aston Martin te verslaan, maar beide heren zien zowel Lando Norris als Oscar Piastri een mooie toekomst tegemoet gaan bij de Britse renstal.

Op de Red Bull Ring te Oostenrijk bracht McLaren het eerste grote pakket aan upgrades van dit seizoen met zich mee. Uiteindelijk wierpen deze hun vruchten af, want Norris kwam knap als vierde over de streep. Voor het eerst dit seizoen leek het erop dat ze het bij McLaren voor elkaar hadden, en ook de raceweekenden erna zorgden voor goede resultaten voor de Britse renstal. Norris sleepte tweemaal een tweede plek binnen en Piastri stond, weliswaar nog in de schaduw van zijn teamgenoot, ook niet ver van het podium vandaan. McLaren lijkt dus weer op de goede weg terug, zien ook Coulthard en Jordan.

McLaren zet grote stappen, de kwaliteiten van Norris verrassen Jordan

‘Ik denk dat McLaren inmiddels hun draai gevonden hebben en dat ze richting het gewenste niveau komen’, begint Coulthard over de recente voortgang van het team. Volgens de Brit was dit ook wel noodzakelijk, want het wordt nog een uitdaging om de talentvolle Norris bij het team te houden. ‘Hij heeft wel een contract getekend voor meerdere jaren, maar alle topteams hebben inmiddels al interesse getoond.’ Toch is er voor Coulthard geen twijfel over mogelijk: ‘Als McLaren blijft presteren zoals ze dat nu doen en voortgang blijft boeken, zie ik Norris over een aantal jaar races winnen met het team.’

Ook Jordan ziet dat wel gebeuren, maar de oud-teambaas ziet enkele obstakels die het team eerst moet overwinnen. ‘Eerst moeten ze Red Bull Racing zien te verslaan, en dan hebben we ook Max Verstappen nog. Die laat zich ook niet zomaar passeren.’ Volgens Jordan is vooral Verstappen een grote horde, omdat de Nederlander met rap tempo op weg is een grote naam in de motorsport te worden. ‘Hij is al snel op weg om één van de grootste coureurs aller tijden te worden. Ik denk dat we over vijf jaar vol lof terug kunnen kijken op deze periode en tegen elkaar kunnen zeggen: Jeetje, we hebben het tijdperk Verstappen meegemaakt. Dat waren nog eens tijden.

Toch ziet ook Jordan de kwaliteiten van McLaren, en in het bijzonder Norris. ‘Lando (Norris, red.) wist me zeker te verrassen dit seizoen, en McLaren als team ook. De oud-teambaas benadrukt eerlijk dat hij niet altijd de grootste fan is geweest van het team. ‘Voorheen keek ik altijd heel kritisch naar McLaren, niet alleen om hoe ze hun samenwerking met Honda verbraken maar ook door het hele akkefietje met Fernando Alonso.’ Toch ziet hij nu ook hoe het team steeds dichter bij de top komt. ‘Dat zie ik graag, een team dat bekend is met de fouten en problemen en er daadwerkelijk iets mee doet en met veranderingen komt. Ze hebben de juiste keuze gemaakt, en ik denk dat ze de rest van het jaar sterk zullen zijn.’ Toch verwacht hij niet dat ze Aston Martin en Mercedes nog in kunnen halen dit jaar.

Ook Piastri doet het uitstekend volgens beide heren

Zowel Jordan als Coulthard zien ook dat Piastri het uitstekend doet in zijn eerste Formule 1-seizoen. Als rookie is het logischerwijs lastig om te verrassen, maar volgens Jordan heeft mentor Mark Webber een uitstekende keuze gemaakt de jonge Australiër de nodige hulp te bieden. Hij ziet zowel Norris als Piastri dan ook graag bij McLaren blijven. ‘Ik zou die twee graag bij McLaren zien groeien, beter zien worden. Ze kunnen daar een basis creëeren om van McLaren weer een topteam te maken, en dan gaan ze beiden een hartstikke mooie toekomst tegemoet.’ Ook wil hij Norris nog een laatste tip meegeven. ‘Mijn tip voor Lando: Blijf waar je nu zit, je gaat niet veel beter vinden dan dit.’

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws