'Diepgaande veranderingen binnen de muren van Maranello met name in het versterken van sportieve activiteiten' Formule 1
Formule 1

'Diepgaande veranderingen binnen de muren van Maranello met name in het versterken van sportieve activiteiten'

'Diepgaande veranderingen binnen de muren van Maranello met name in het versterken van sportieve activiteiten'

John Elkann, de voorzitter van Ferrari, heeft aangegeven dat er bij het team uit Maranello enkele grote veranderingen gaande zijn. Met het ontslag van Mattia Binotto na het afgelopen seizoen is de herstructurering binnen de Scuderia al een tijdje aan de gang, maar dat heeft nog niet de gewenste resultaten opgeleverd in het huidige seizoen. Ferrari lijkt met Charles Leclerc en Carlos Sainz immers niet te kunnen strijden voor de wereldtitel. Wel waren de financiële cijfers van de Italiaanse renstal zeer positief te noemen.

Ferrari had dit jaar opnieuw als doelstelling om het kampioenschap te winnen. Met de aanstelling van Frédéric Vasseur als teambaas is de herstructurering begonnen, maar er is nog meer op komst. 'Diepgaande veranderingen zijn gaande binnen de muren van Maranello, met name in het versterken van sportieve activiteiten op de baan', schrijft Elkann in een brief naar de aandeelhouders, die in handen is gekomen van de Italiaanse tak van Sky Sports. 'De drang naar vooruitgang die onze oprichter Enzo Ferrari in zijn hart had, houdt de mensen van Ferrari nederig en ambitieus bij het opbouwen van de toekomst.'

Momenteel staat Ferrari op een flinke achterstand ten opzichte van Red Bull Racing. De komende races zal de Italiaanse renstal dan ook enkele wijzigingen doorvoeren wat betreft de SF-23. De eerste grote updates waren gepland voor de Grand Prix van Spanje, maar deze zullen al eerder komen, namelijk tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna. Zo hoopt de Scuderia het gat naar Red Bull te dichten en uitzicht te houden op een mogelijke titelstrijd. Achter de schermen waren er ook enkele personele wijzigingen na het vertrek van David Sanchez.

Ferrari noteert positieve financiële cijfers

Ondanks dat Ferrari vorig seizoen de titel niet wist te winnen, was het wel het beste seizoen van de Italiaanse renstal sinds 2019. Dat de Italiaanse renstal een aardig seizoen draaide, is ook terug te zien in de financiële cijfers. 'Ferrari sloot het jaar af met recordresultaten', concludeert Elkann, 'inclusief een omzet van 5,1 miljard euro (een toename van negentien procent ten opzichte van het voorgaande jaar, red.). Ferrari gaat verder met zijn evoluerende portfolio waarbij verwacht wordt dat de omzet tegen 2026 zal stijgen naar 6,7 miljard euro', aldus de Amerikaan.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws