Kravitz verwacht dat Vettel terugkeert bij Red Bull: 'Hij zal Marko vervangen' Formule 1
Formule 1

Kravitz verwacht dat Vettel terugkeert bij Red Bull: 'Hij zal Marko vervangen'

Kravitz verwacht dat Vettel terugkeert bij Red Bull: 'Hij zal Marko vervangen'

Ted Kravitz denkt dat Sebastian Vettel snel zal terugkeren in de Formule 1, maar dan niet als coureur. De man uit Heppenheim nam vorig seizoen afscheid van de sport en leek duidelijk aan te geven dat hij de deur definitief had dichtgetrokken. Desondanks denkt Kravitz dat een hereniging met Red Bull Racing zeker tot de mogelijkheden behoort. De analist verwacht dat Vettel dan de rol van Helmut Marko op zich zal nemen als adviseur van het team.

Voor de Grand Prix van Hongarije in 2022 maakte Vettel bekend dat hij ging stoppen met racen. Kravitz verwacht dat de Duitser echter nog niet klaar is met de Formule 1. 'We zouden wel eens een verrassende comeback van Sebastian Vettel kunnen zien dit jaar, maar niet als coureur', wordt de analist geciteerd door Motorsport Week. 'Ik geloof echt dat hij heeft besloten niet meer te rijden en als een man van integriteit denk ik niet dat hij iedereen gaat teleurstellen door te zeggen: Weet je wat, ik was niet oprecht, hier ben ik weer als coureur.'

Veel mede-coureurs zeiden na het afscheid van Vettel al dat de viervoudig wereldkampioen weer terug zou keren. De meesten zien hem als teambaas of één van de leiders bij de vakbond voor de coureurs. Kravitz ziet een andere rol weggelegd voor de voormalig Formule 1-coureur. 'Dat is mogelijk bij Audi, maar ik denk dat hij terug zal komen bij Red Bull. Ik denk dat hij Helmut Marko zal vervangen, dat is waarschijnlijker. Als een soort motorsportadviseur', aldus de analist.

Wat staat er bij Vettel op de planning?

Momenteel geniet Vettel vooral van zijn tijd met zijn gezin. De voormalig coureur van onder andere Red Bull, Ferrari en Aston Martin wist na zijn vertrek uit de sport nog niet zeker wat hij zou doen, maar dat er wel voldoende dingen op het lijstje stonden. Na het vertrek van Vettel begon het team van Aston Martin ook ineens heel erg goed te draaien. Fernando Alonso pakte in de eerste drie races drie keer een podium. Vettel is niet jaloers op het succes, maar geniet juist van het feit dat zijn voormalige werkgever goed presteert.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws