Doornbos verklaart vormdip Pérez: 'Het team luistert naar Verstappen' Formule 1
Formule 1

Doornbos verklaart vormdip Pérez: 'Het team luistert naar Verstappen'

Doornbos verklaart vormdip Pérez: 'Het team luistert naar Verstappen'

Robert Doornbos is van mening dat Red Bull Racing met de ontwikkeling van de 2022-bolide Sergio Pérez onbewust benadeelt. De Oostenrijkse renstal begon het seizoen met een uiterst stabiele auto, maar is inmiddels geconvergeerd naar een concept waarin de nadruk gelegd is op grip aan de voorkant, wat Max Verstappen graag heeft. Bij Race Café gaat Renger van der Zande daarnaast in op het feit dat de RB18 nog steeds te zwaar is.

Pérez valt de afgelopen Grands Prix tegen, na een uitstekende seizoensstart gekend te hebben. 'Ja, dat komt door die ontwikkeling', meent Doornbos. 'Ze ontwikkelen die bolide zoals Verstappen hem wil, hij krijgt ook steeds meer gevoel in de auto. Hij wil een scherpe voorkant en met de achterkant kan hij dan spelen. Het team luistert natuurlijk naar hem en ontwikkelt zijn richting op.'

Dat betekent dat die initieel zo stabiele RB18 inmiddels wat van die stabiliteit kwijt is. Daardoor is het gat tussen de Mexicaan en de Nederlander steeds groter aan het worden. Dit werd tijdens de vrijdagsessies op Paul Ricard eens te meer duidelijk. In de derde bocht belandde Pérez bijna in de barrières met zijn bolide. 'Dat helpt ook niet voor je zelfvertrouwen', meldt Doornbos erover.

Red Bull nog steeds te zwaar

Red Bull kampt vanaf het begin van het seizoen al met overgewicht. Dat verrast de heren aan tafel. Van der Zande: 'Ze doen er natuurlijk alles aan om hem zo licht mogelijk te maken.' Hoe kan het dan dat Red Bull naar verluidt tien kilo boven het minimumgewicht zit, wat voorheen een kilo of vijf was? 'Dat komt door nieuwe, andere onderdelen die zwaarder zijn.'

Jack Plooij mengt zich in de discussie en verwacht dat Verstappen zijn team wellicht verzocht heeft om niet op het gewicht van de bolide te letten, maar hem vooral beter bestuurbaar te maken. 'Het kan best zo zijn dat Verstappen zegt: ik heb liever dat hij te zwaar is, maar dat hij goed instuurt', meent de voormalige pitreporter van Ziggo Sport.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws