Plooij en Van der Zande snappen niks van late en 'bezopen' gridstraf Pérez Formule 1
Formule 1

Plooij en Van der Zande snappen niks van late en 'bezopen' gridstraf Pérez

Plooij en Van der Zande snappen niks van late en 'bezopen' gridstraf Pérez

Renger van der Zande en Jack Plooij snappen niks van de beslissing van de wedstrijdleiding om Sergio Pérez een gridstraf te geven. De coureur van Red bull Racing moet vanaf P13 starten tijdens de sprintrace van de Grand Prix van Oostenrijk. Pérez overschreed de baanlimieten in Q2, maar hij werd niet direct gestraft. Pas na Q3 kreeg de rijder te horen dat hij verder naar achteren moet beginnen.

'Ik vind het gewoon klare onzin', zegt Van der Zande bij het Race Café van Ziggo Sport. 'Ze hebben een lap tekst gegeven om te zeggen waarom ze een fout hebben gemaakt. Er zijn alleen maar verliezers. Niemand snapt er iets van, en al helemaal niemand is er blij mee. Wat heeft bijvoorbeeld een Pierre Gasly hieraan?' Gasly reed de elfde tijd in Q3. Als Pérez direct was gestraft, dan had de coureur van AlphaTauri dus mee kunnen doen aan Q3.

De mannen bij Race Café zijn het er echter wel over eens dat de wedstrijdleiding een fout heeft gemaakt, en dat Pérez gestraft had moeten worden. Desondanks had de wedstrijdleiding direct moeten ingrijpen. 'Natuurlijk mogen ze een fout maken, maar dan moet je niet met het veld gaan husselen. Je geeft gewoon toe dat je een fout hebt gemaakt en dan heeft Pérez mazzel.' Robert Doornbos weet wat er anders moet in de Formule 1. 'Ze moeten gewoon overal van die sensoren neerleggen.'

Plooij wijst naar actie Russell

George Russell moest zich na afloop ook melden. De coureur van Mercedes crashte in Q3, en liep tijdens de rode vlag over de baan. Dit mag niet volgens de regels, maar Plooij vindt het vreemd dat hij geen straf kreeg en Pérez wel. 'Ik vind het een motie van wantrouwen. Ik vind het echt bezopen. Je ziet dat Russell een waarschuwing krijgt, maar hij steekt gewoon de baan over. Vettel ging op het scootertje en kreeg vijfduizend euro boete', doelt hij op het incident tijdens het Grand Prix-weekend in Australië.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws