Doornbos: ‘Verstappen heeft overcapaciteit om achter het stuur over strategie te denken’ Formule 1
Formule 1

Doornbos: ‘Verstappen heeft overcapaciteit om achter het stuur over strategie te denken’

Doornbos: ‘Verstappen heeft overcapaciteit om achter het stuur over strategie te denken’

'Je moet Hamilton dwingen om naar binnen te gaan met Checo', zei Max Verstappen over de radio tijdens de Grand Prix van de Verenigde Staten. Dat Verstappen tijdens de race de strategie van het team plant over de radio, was zeer indrukwekkend. Volgens Robert Doornbos is het een teken van de 'overcapaciteit' van Verstappen achter het stuur.

Doornbos vertelt op Ziggo Sport dat de strategische mededeling van Verstappen een teken van zijn volwassenheid en zijn natuurlijke talent is. 'Om de auto überhaupt op de baan te houden is al lastig', vertelt de voormalig Minardi-coureur. 'Dat Max ook nog mee kan denken over de strategie, laat zien dat hij overcapaciteit heeft achter het stuur.'

Verstappen is overigens niet de enige coureur die graag zelf zijn strategie maakt tijdens het rijden. Lewis Hamilton is regelmatig over de radio te horen met mededelingen over strategie, zij het minder gedecideerd dan Verstappen. De regerend wereldkampioen maakte bijvoorbeeld in Turkije de beslissing om buiten te blijven, terwijl het team hem naar nieuwe intermediates wilde wisselen. Ook Sebastian Vettel staat bekend om zijn strategische inmenging achter het stuur. In zijn tijd bij Ferrari ging hij regelmatig tegen twijfelachtige beslissingen van zijn team in. Zo redde hij daarmee vorig jaar een puntenfinish in Hongarije. Maar ook Vettel is niet foutloos: in Hongarije maakte de Duitser de bizarre beslissing om naar slicks te gaan op een nog gladde baan, waardoor hij potentiële punten verloor.

Lees ook: Van meesterzetten tot totale missers: wanneer coureurs hun eigen strategie maken

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws