Doornbos voorspelt ontslagen na nieuw Ferrari-fiasco: 'Totale paniek' Formule 1
Formule 1

Doornbos voorspelt ontslagen na nieuw Ferrari-fiasco: 'Totale paniek'

Doornbos voorspelt ontslagen na nieuw Ferrari-fiasco: 'Totale paniek'

Robert Doornbos verwacht dat een aantal medewerkers van Ferrari na het nieuwe drama voor het team hun baan wel gedag kan zeggen. Veel van wat er fout kon gaan, ging er fout en het oogde alsof er veel paniek is bij het team, zo stelt de analist, die ook de race-engineer van Carlos Sainz meerdere fouten zag maken tijdens de race.

'Ik had niet het idee dat dit een van de soepelste pitstops was van Ferrari', zo begint Doornbos zijn verhaal bij Ziggo Sport. De slechte pitstop had een straf als gevolg door een unsafe release, waarna de engineer zijn coureur verkeerd informeerde. 'De engineer zei tegen Carlos Sainz 'we hebben een vijf seconden stop and go penalty', waarop Sainz zei van 'ja wat is het nou, vijf seconden of een stop and go, het kan niet allebei.''

Rick Winkelman sprong daarop in door te stellen dat de fout bij de pitstop absoluut niet bij Sainz lag, en het volledig aan het team te wijten is. 'Het is gewoon weer een fout van het team, van die foutjes die ze het hele jaar al maken, en dit is er eentje met grote gevolgen voor Sainz natuurlijk', aldus de analist, die zag dat de vijf seconden straf het strategisch erg moeilijk maakte voor het team.

Totale paniek bij Ferrari

Doornbos heeft dan ook nog een punt van kritiek op de engineer, nadat er eerst al een hoop gesteggel was of er een tweede pitstop moest komen. 'Het mooiste is dan nog dat ze zeggen op het moment dat hij aan het vechten is met Pérez en hij er dan eindelijk voorbij is, dat ze dan zeggen 'box, box', nee, nee zegt hij, nu wil ik niet meer naar de box.' Er zullen dus wel wat banen gaan sneuvelen bij Ferrari, zo is zijn verwachting. 'Nee het is complete paniek, er zijn een hoop vacatures vrij na dit weekend bij Ferrari.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws