Schmidt zag Red Bull 'stoeien' met RB18 en Mercedes excelleren: 'Verstappen was erg ontevreden' Formule 1
Formule 1

Schmidt zag Red Bull 'stoeien' met RB18 en Mercedes excelleren: 'Verstappen was erg ontevreden'

Schmidt zag Red Bull 'stoeien' met RB18 en Mercedes excelleren: 'Verstappen was erg ontevreden'

De afgelopen races is Mercedes met de W12 erg competitief en in Brazilië werden de Duitsers beloond met een 1-2. Red Bull Racing had in het Zuid-Amerikaanse land juist een off-weekend en kon geen vuist ballen tegen de snelheid van de zilverpijlen. Ondanks de opmars van Mercedes de afgelopen races denkt autosportjournalist Michael Schmidt niet dat de Duitsers definitief het gat naar de top hebben gedicht.

'Ik denk niet dat Mercedes plots weer de overwinningen aaneen kan rijgen. Zij hebben dit weekend alles goed gedaan, terwijl Red Bull gewoon veel fout deed. Ferrari is de afgelopen races wat zwakker voor de dag gekomen, maar heeft wel het potentieel om races te winnen', aldus Schmidt bij Auto, Motor und Sport. Met nog een race te gaan dit seizoen hoopt Mercedes nog een keer de hoofdprijs in de wacht te slepen, maar dit ziet Schmidt niet direct gebeuren. 'Ze hebben de auto onderhand leren begrijpen, maar de laatste update die in Austin werd doorgevoerd heeft ze veel geholpen. Met die updates wilden ze in Mexico winnen, maar dat lukte niet door een matige strategie.'

Dat het in Brazilië wel raak was, is enigszins opvallend. 'Wat me wel opvalt is dat de eerste Mercedes-overwinning uitgerekend op Interlagos is. Op dit circuit had je dit op voorhand niet echt verwacht, omdat hier de aerodynamische efficiëntie van groot belang is en Mercedes daar dit seizoen juist moeite mee heeft gehad.' Dat Mercedes desondanks de beste wagen had op Interlagos, komt volgens de Duitse journalist voornamelijk door de afstellingen van de topteams. 'In Brazilië moet je de perfecte balans vinden, ook om de banden te kunnen sparen, en dat is Mercedes gewoon erg goed gelukt.'

'RB18 onderstuurde enorm, tot ongenoegen van Verstappen'

'Op voorhand hadden ze verwacht drie tot vier tienden op de rechte stukken te verliezen op Red Bull, maar dit was niet het geval.' Normaalgesproken was het verschil in topsnelheid ongeveer 10 km/h in het voordeel van de Oostenrijkers, maar in Brazilië was dit voordeel grotendeels verdwenen. 'Red Bull kreeg het niet echt voor elkaar om de auto goed af te stellen en de RB18 had veel onderstuur, daar heeft Verstappen een enorme hekel aan. 'Daarnaast hebben ze de auto wat hoger moeten leggen en dat zorgde weer voor meer luchtweerstand, waardoor het qua afstelling eigenlijk een groot fiasco was Red Bull', zo concludeert Schmidt.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws