Ecclestone ziet Hamilton niet naar Ferrari vertrekken: 'Het is geen bejaardentehuis' Formule 1
Formule 1

Ecclestone ziet Hamilton niet naar Ferrari vertrekken: 'Het is geen bejaardentehuis'

Ecclestone ziet Hamilton niet naar Ferrari vertrekken: 'Het is geen bejaardentehuis'

Voormalig Formule 1-baas Bernie Ecclestone heeft zich uitgelaten over een mogelijk vertrek van Lewis Hamilton naar Ferrari. Volgens Ecclestone is Ferrari geen bejaardentehuis en willen ze liever dan wie dan ook het wereldkampioenschap winnen. De 92-jarige verwacht dan ook dat Hamilton eerder ervoor zou kiezen om te stoppen dan het team van Toto Wolff te verlaten.

Eerder deze week verschenen er geruchten dat Ferrari Hamilton zou willen halen en dat president Johan Elkann in direct contact stond met de Brit. 'Het zou me verbazen als Ferrari van Leclerc af zou willen om Hamilton te contracteren, omdat ze erg verliefd zijn op Leclerc', wordt Ecclestone geciteerd door de Britse krant The Daily Express.

HIj vervolgt: 'Hamilton heeft gezegd dat als hij besluit te stoppen, hij nog steeds verbonden wil zijn aan Mercedes, dus het zou me verbazen als hij zou willen vertrekken. En als ik hem was en ik zag dat Leclerc blij is om Ferrari te verlaten, dan zou ik denken dat daar een probleem moet zijn.'

'Ferrari is geen bejaardentehuis'

Volgens de Brit willen ze bij Ferrari niets liever dan het wereldkampioenschap winnen en is het geen team waar Hamilton rustig op zijn oude dag kan rondrijden. 'Ik weet ook niet waarom de Mercedes-coureur zou denken dat hij beter af zou zijn bij Ferrari dan waar hij nu is. Hij weet dat alles goed en wel zit bij Mercedes.'

Ecclestone gaat verder: 'Ze kennen hem en hebben veel respect voor hem, dus hij kan nergens beter verzorgd worden. Ferrari is ook geen bejaardentehuis. Ze willen meer dan wie dan ook het wereldkampioenschap winnen. Dus persoonlijk denk ik dat hij bij Mercedes blijft, of hij gaat met pensioen', aldus de voormalig Formule 1-baas.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws