Leclerc ontkent dat contractbesprekingen gestart zijn en gaat in op geruchten Formule 1
Formule 1

Leclerc ontkent dat contractbesprekingen gestart zijn en gaat in op geruchten

Leclerc ontkent dat contractbesprekingen gestart zijn en gaat in op geruchten

Charles Leclerc geeft in gesprek met La Gazette de Monaco aan dat de contractbesprekingen met Ferrari nog niet begonnen zijn. De prominente Italiaanse Formule 1-journalist Giuliano Duchessa meldde deze week dat de gesprekken over een nieuw contract waren begonnen, waarbij voorzitter John Elkann persoonlijk bij de besprekingen betrokken zou zijn. Volgens de Monegask klopt dit dus niet. Ook ging de Ferrari-coureur kort in op de geruchten over een vertrek naar Mercedes.

Het huidige-contract van Leclerc loopt af aan het einde van het volgende seizoen. Ook het contract van teamgenoot Carlos Sainz loopt dan af. Eerder deze week verschenen er dan ook geruchten dat Ferrari Lewis Hamilton zou willen halen als vervanger van de Spanjaard. De Italiaanse Forule 1-journalist Giuliano Duchessa liet deze week weten dat Ferrari en Leclerc de onderhandelingen over een nieuw contract gestart waren.

De 25-jarige vertelt echter dat dit niet klopt: 'Nee, ik heb mezelf geen deadline gesteld om dit af te handelen. We zullen zien wanneer de tijd daar is, de besprekingen zijn nog niet begonnen. Anderhalf jaar contract is nog een lange tijd en het is normaal dat er geen gesprekken gaande zijn', aldus de Monegask.

'Geruchten raken mij niet'

Al langer doen er geruchten de ronde dat Leclerc wel eens de overstap naar Mercedes zou kunnen maken. De coureur gaat zelf kort in op de geruchten rondom zijn persoon: 'Tot nu toe waren er geen geruchten over mij. Toen ik bij Alfa Romeo kwam, was het eenvoudig en tot ieders verbazing werd ik tijdens het seizoen aangekondigd bij Ferrari. Sindsdien is er nooit echt enige twijfel geweest, want ik heb een lang contract bij het team.'

Hij vervolgt: 'Ik hou van Ferrari, ik heb er altijd van gedroomd om voor dit team te rijden. Deze geruchten raken me niet echt en ik probeer me vooral te concentreren op wat er op het circuit te doen is, omdat we nog niet op het niveau zijn waar we zou graag willen zijn.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws