F1 Live 15.00 uur | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco Formule 1
Formule 1

F1 Live 15.00 uur | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco

F1 Live 15.00 uur | Tweede vrije training Grand Prix van Monaco

Na een interessante ochtendsessie mogen de Formule 1-heren ook 's middags het asfalt weer op, op donderdag. Waar de trainingssessies doorgaans op de vrijdag verreden worden, gebeurt dit in Monte Carlo namelijk traditiegetrouw op de donderdag. Weten de Mercedes-coureurs het sterk ogende Red Bull Racing bij te halen in de tweede sessie? Volg het middels dit liveblog en praat mee (link voor app-gebruikers hier).

De eerste vrije training had van alles wat. Drukte op het circuit, touchés van Carlos Sainz en Fernando Alonso met de muur en een pijlsnelle Red Bull RB16B op de eerste plek. Het nauwe straatcircuit vraagt heel erg veel van de coureurs en dat zien we terug bij de heren die zich nog niet volledig thuis voelen in het materiaal. Zo had bijvoorbeeld Daniel Ricciardo moeite met de McLaren en wist hij niet eens in de top tien te eindigen.

Vooraan het veld is het spannend. Sergio Pérez wist op de zachtste compound de snelste tijd van de eerste sessie te klokken, waarna Sainz als op één na snelste over de streep kwam. Max Verstappen sloot de top drie af met een prima ronde om de gele band, net als zijn Spaanse collega's. Op de vijfde en zesde plek vonden we de twee Mercedes-coureurs, geleid door Lewis Hamilton en beiden tevens op de mediumband. Al deze heren zaten binnen een halve seconde, een gat dat in de komende sessies zomaar nog meer zou kunnen gaan krimpen.

Verstappen vs. Hamilton deel vijf

Max Verstappen en Lewis Hamilton, de twee coureurs die in de eerste vier races nooit lager zijn gefinisht dan tweede. Het zegt veel over de strijd tussen de twee, die voorlopig in het voordeel van Hamilton beslecht wordt. Hij leidt het kampioenschap, mede dankzij drie zeges, met 94 punten. Verstappen volgt met tachtig stuks. Weet hij het gat dit weekend te verkleinen? Na de eerste vrije training lijkt het in ieder geval de Oostenrijkse renstal die de bovenhand heeft in Monaco.

Wellicht is Red Bull dit weekend in het voordeel. De wielbasis van de RB16B is korter dan die van de Mercedes W12 en dat zorgt ervoor dat Verstappen en teamgenoot Sergio Perez beschikken over een bolide die wendbaarder is dan de Mercedes. Dat is erg belangrijk in Monaco. De historie wijst dat ook uit, daar waar in 2017 en 2018 een coureur zegevierde die in de auto met de kortste wielbasis reed.

Thuisrijder Leclerc aast op revanche

Na een tegenvallende eerste sessie, waarin Charles Leclerc na tien minuten zijn Ferrari SF21 in de pitbox moest parkeren, aast hij nog steeds op eerherstel. De thuisrace van de Monegask verloopt doorgaans niet bijzonder goed voor hem. Hij viel in zowel 2018 als in 2019 uit. In 2018 kampte hij met remproblemen, waardoor hij crashte, terwijl 2019 een harde les voor hem was. Door een tactische fout moest de Ferrari-coureur van achteren komen, maar in zijn inhaalrace was hij te enthousiast. Sterker nog: hij reed zo agressief dat hij schade reed. Die bleek niet te herstellen.

Live F1 15.00u | Eerste vrije training Grand Prix van Monaco

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws