Ferrari doorstaat crashtest, 2022-chassis definitief goedgekeurd Formule 1
Formule 1

Ferrari doorstaat crashtest, 2022-chassis definitief goedgekeurd

Ferrari doorstaat crashtest, 2022-chassis definitief goedgekeurd

Goed nieuws voor Ferrari: de 2022-bolide heeft de crashtest doorstaan. Bij de Italiaanse tak van Motorsport.com wordt dit bevestigd. Daarmee heeft het team in principe een chassis dat tijdens de wintertests in februari te Barcelona het circuit op mag. De crashtest is een test die uit veiligheidsoogpunt uitgevoerd wordt bij alle F1-deelnemers voorafgaand aan het seizoen.

Voor Ferrari, en vermoedelijk dus ook AlphaTauri, ligt het testcentrum in Bollate. CSI, een bedrijf dat zich specialiseert in het goedkeuren en certificeren van materialen, producten, fabrieken en bedrijven, heeft daar de gloednieuwe Ferrari onder de loep genomen en kan inmiddels concluderen dat het chassis voldoende op sterkte is om mee deel te nemen aan het 2022-seizoen.

Binotto wil terugslaan na dominantie Red Bull en Mercedes

Ferrari-teambaas Mattia Binotto heeft aangegeven terug te willen slaan nadat ze de afgelopen seizoenen afgetroefd zijn door Red Bull Racing en Mercedes. 'Het is duidelijk dat als Mercedes en Red Bull de afgelopen jaren zulke sterke auto's konden ontwikkelen dat ze het gereedschap, de methodologieën, simulaties en andere zaken daarvoor hebben, en die onderdelen de afgelopen jaren hebben verfijnd', stelt de Italiaan volgens het Italiaanse medium.

'Het zou te voorbarig zijn om nu al te suggereren dat we ze gaan verslaan. We blijven dan ook liever naar onszelf kijken', concludeert Binotto. Wel heeft hij het al over het winnen van races. De verwachtingen zijn bij Ferrari dus zeker hoger geschapen dan in 2021. De eerste horde is in ieder geval al genomen om dat gat naar de twee andere topteams te dichten.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws