Ferrari in de aanval: 'Met de nieuwe motoren kunnen we pushen' Formule 1
Formule 1

Ferrari in de aanval: 'Met de nieuwe motoren kunnen we pushen'

Ferrari in de aanval: 'Met de nieuwe motoren kunnen we pushen'

Mattia Binotto zegt dat Ferrari in de aanval gaat om terug te komen in het kampioenschap. De teambaas van Ferrari zegt dat Ferrari met de nieuwe motoren in staat is om te pushen om haar achterstand in te halen.

Ferrari beschikt over een zeer competitieve auto, maar pech en betrouwbaarheidsproblemen hebben het leven de afgelopen maand bemoeilijkt. Binotto analyseerde de situatie voor de microfoons van Sky Sport F1: 'Dit is een seizoen waarin je in alle races in de aanval moet gaan. Dit weekend waren we in de verdediging, we begonnen achteraan en moesten de achterstand zo klein mogelijk maken. We zijn punten ingelopen in het constructeurskampioenschap, wat aantoont dat betrouwbaarheid voor iedereen een probleem is. Leclerc krijgt ademruimte met de twee nieuwe motoren, zodat we ons de komende weekenden kunnen concentreren op het prestatieaspect', zegt Binotto.

Leclerc grapt over achterstand op Verstappen

Leclerc had een grapje gemaakt over de achterstand op Verstappen en Mattia Binotto volgde hem: 'Zoals Leclerc zegt, het zijn twee races. Grapjes terzijde. Het moest een race van geduld zijn, als je van achter start is het niet gemakkelijk om in te halen en het hoort bij het spel om gefrustreerd te zijn. Zelfs vanaf de racemuur waren we geduldig om niet op die momenten te reageren en om als vijfde te eindigen vind ik al met al een heel goed resultaat', aldus de teambaas.

Ferrari's teambaas stond ook stil bij de uitstekende prestatie van Carlos Sainz. 'Carlos krijgt steeds meer vertrouwen, hij rijdt beter dan aan het begin van het seizoen, hij had een goed tempo. Misschien hadden we vandaag een beetje meer verdient. Om te winnen heb je een perfect weekend nodig, hij betaalde voor de kwalificatie van gisteren en niet voor de race van vandaag. Hij hield het tempo erin, hij probeerde Verstappen aan te vallen, hij zat achter hem, er was een goede kans, hij maakte een klein foutje bij de hairpin waardoor hij de cue niet kreeg, maar binnenkort zal hij de kans krijgen om te winnen', zegt Binotto over de Spanjaard.

Pitstop Leclerc te traag

Charles Leclerc werd misschien een paar ronden te vroeg gestopt en verloor posities voor de laatste comeback, maar Mattia Binotto bekritiseert de traagheid van de pitstop: 'Ik denk niet dat we een paar ronden hadden moeten wachten, maar het is de pitstop die niet perfect was. We zouden niet achteraan hebben gestaan en Leclerc zou verse banden hebben gehad om in de finale aan te vallen. Er is systematisch iets mis met de pitstops.' Binotto ging ook in op zijn verwachting voor de aankomende races: 'De komende vier races worden belangrijk, ik verwacht een geweldige ontwikkeling van Red Bull in Silverstone, daarna zullen we op de baan oordelen', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws