Ferrari kiest eieren voor haar geld met de rijhoogte: 'Al betekent dat altijd een compromis' Formule 1
Formule 1

Ferrari kiest eieren voor haar geld met de rijhoogte: 'Al betekent dat altijd een compromis'

Ferrari kiest eieren voor haar geld met de rijhoogte: 'Al betekent dat altijd een compromis'

Ferrari-sportief directeur Diego Ioverno laat weten dat Ferrari het veilig speelt in Brazilië met de vloer van haar bolides na de diskwalificatie bij de Grand Prix van de Verenigde Staten. De Italiaan weet zeker dat het dit keer goed gaat, al geeft hij aan dat het altijd een compromis is. Als de rijhoogte omhoog moet wordt er ook een beetje prestatie opgegeven.

De Italiaanse renstal behaalde een podium in Austin, maar kon na afloop de beker weer inleveren vanwege een diskwalificatie. De bolide van Charles Leclerc werd na afloop gecontroleerd een daarbij oordeelde de FIA dat de houten plank onder de auto te versleten was. Dat kwam doordat Ferrari de limieten met de rijhoogte van de wagen op had gezocht. Een deel van de diskwalificatie viel te verwijten aan het feit dat de teams na de kwalificatie op vrijdag niet meer aan de auto's mogen sleutelen, en dus ook de rijhoogte niet meer aan kunnen passen.

'We hebben alles wat er dat weekend is gebeurd bekeken en begrepen wat we anders hadden kunnen doen', bevestigt Ioverno tijdens de persconferentie van de teams. 'Natuurlijk gaan we dat toepassen, want dat gevoel hoop ik nooit meer mee te maken. Het is echt moeilijk om eruit gegooid te worden', zegt de Ferrari-sportief directeur. 'Ik kan je garanderen dat we hier aan de veilige kant zitten. Het is altijd een compromis, want om een beetje veiliger te zijn, moet je een beetje prestatie opgeven, maar het is de moeite waard. We moeten leren en vooruitgaan, en ik denk dat we dat hebben gedaan.'

Sprintformat maakt het moeilijker voor iedereen

Met opnieuw een sprintweekend in Brazilië, en Interlagos dat ook op sommige plaatsen hobbelig is, bestaat het risico op herhaling van problemen als teams de grenzen opzoeken. Dat deed Mercedes ook in Austin, toen werd Lewis Hamilton na afloop ook gediskwalificeerd. De controles van de FIA, die op slechts een paar auto's werden uitgevoerd, veroorzaakten wat ophef aangezien de andere auto's van dezelfde renstal niet werden gecheckt. De teams staan voor dezelfde uitdaging in Brazilië en zullen dus een rijhoogte moeten vinden die zo weinig mogelijk prestatie inlevert en aan het einde van het weekend voldoet aan de eisen van de technische reglementen.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws