Ziggo-analisten betwijfelen technische kant van Mercedes: 'Die motor verbloemde de rest van de auto' Formule 1
Formule 1

Ziggo-analisten betwijfelen technische kant van Mercedes: 'Die motor verbloemde de rest van de auto'

Ziggo-analisten betwijfelen technische kant van Mercedes: 'Die motor verbloemde de rest van de auto'

Robert Doornbos en Renger van der Zande vragen zich af hoe goed Mercedes in haar topjaren echt was en hoe goed voormalig Chief Technical Officer Mike Elliott echt was. Volgens de Ziggo-analisten kan het best wel eens zo zijn dat de goede hybridemotor van Mercedes de gebreken van de auto qua aerodynamica verbloemde, en dat dat nu pijnlijk duidelijk wordt.

Na de Grand Prix van Mexico 2023 maakte Mercedes bekend dat Elliott per direct uit dienst is. De Brit was voorafgaand aan het 2023-seizoen nog de technisch directeur van Mercedes, maar die rol kreeg James Allison. De twee heren van de Duitse renstal wisselden van functie en dat had hoogstwaarschijnlijk te maken met de tegenvallende prestaties van de Mercedes-bolide. Aan het begin van het seizoen ging het nog niet zo goed met de Zilverpijlen, maar ze lijken langzamerhand de stijgende lijn in handen te hebben.

'Hoe goed was die man nou echt?' vraagt Doornbos zich af in Ziggo Sport Race Café. 'In die topjaren nadat het hybridesysteem was geïntroduceerd was Mercedes zo goed dat het de rest van de auto verbloemde, zoals de aerodynamica, omdat die auto zo hard liep', denkt de voormalig F1-coureur. 'Ze hoefden zich nooit zorgen te maken over de performance. Hoe goed is deze man en hoe goed was dat team?' refereert Doornbos naar de combinatie Elliott en Mercedes vanaf 2014. Hij denkt echter niet dat Mercedes hem erg gaat missen. 'Er zijn genoeg jongens opgelijnd daar. Zou iemand als Newey opstappen, die zou je echt missen.'

Hamilton kan weer met de auto overweg: 'Daarvoor was Russell het mannetje'

Daar denkt Van der Zande net zo over. 'Op een gegeven moment ben je je tijd voorbij', zegt de coureur. 'Bij Newey is het bizar dat hij al zo lang meegaat', vervolgt Van der Zande. Mercedes is in ieder geval hard aan het werk om haar weg terug naar de top te vinden. Met name in Brazilië hebben de Zilverpijlen altijd al goed gepresteerd. Vorig jaar won Mercedes haar enige race op Interlagos, en Doornbos denkt dat dat dit jaar wel eens weer kan gebeuren. 'Ik denk dat Hamilton wel kans maakt, hij presteert hier altijd goed', zegt de oud-coureur.

'Normaal zeg je heel zinnige dingen!' plaagt Van der Zande. 'Hamilton trok zijn handen ervan af toen de auto het niet deed, toen was Russell het mannetje. En nu doet die auto het weer...' Mercedes werd in de kwalificatie benadeeld door de rode vlag die vier minuten voor het einde van Q3 kwam. Vanwege de plotselinge storm in São Paolo werd de kwalificatie dan ook niet hervat. Russell kreeg nog een gridstraf voor impeding in the pitlane en zal daarom de race op zondag vanaf P8 aanvangen. Hamilton staat vijfde.

Verstappen kan dit weekend in Brazilië zijn zeventiende zege van het seizoen pakken. Ook wedden op F1? Registreer nu bij JACKS en ontvang 60 euro aan free bets! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws