Ferrari werkt belangrijke tests af om betrouwbaarheid motor voor 2023 te verbeteren Formule 1
Formule 1

Ferrari werkt belangrijke tests af om betrouwbaarheid motor voor 2023 te verbeteren

Ferrari werkt belangrijke tests af om betrouwbaarheid motor voor 2023 te verbeteren

Het team van Ferrari gaat enkele veranderingen doorbrengen voor het 2023-seizoen. Ten eerste gaat het team kijken naar de krachtbron. De Italiaanse renstal wil de betrouwbaarheid van de motor verbeteren voordat het nieuwe seizoen ingaat, maar ze willen dit jaar ook al kijken naar de performance van de krachtbron. Ten tweede moet het team waarschijnlijk enkele dingen aan de aerodynamica veranderen, gezien de voorgestelde reglementswijzigingen, maar daar is Mattia Binotto het niet mee eens.

De krachtbron van Ferrari is qua performance één van de beste in het veld, maar de betrouwbaarheid laat nog wat de wensen over. Volgens Formu1a.uno zijn de mensen in Maranello bezig met enkele tests om de betrouwbaarheid van de krachtbron te verbeteren. Daarvoor heeft het team nog wel goedkeuring nodig van de FIA. In Frankrijk kwam het team al met enkele maatregelen en die lijken succes te hebben gehad.

Ferrari richt zich nu vooral op 2023. Toch hoopt het team dit jaar al een goede stap te maken met de motor. 'We zijn bezig met de betrouwbaarheid', vertelt Binotto bij Formu1a.uno. 'We proberen het ook onder controle te houden gedurende Grand Prix-weekenden. We gaan proberen om de problemen voor 2023 op te lossen, want deze veranderingen maak je gewoon niet in een paar dagen op weken. Dat betekent echter niet dat we niet dit seizoen de problemen al hebben opgelost.'

Binotto niet blij met voorgestelde reglementen voor 2023

Naast het feit dat Ferrari haar motor wil aanpassen, zal het team mogelijk ook moeten kijken naar de aerodynamica. De FIA wil immers de regels veranderen, nadat porpoising dit jaar een groot probleem bleek te zijn. 'De gesprekken over de reglementen van volgend seizoen duren nu gewoon te lang', vertelt de Ferrari teambaas bij Motorsport.com. 'Het is nu eigenlijk al te laat. We kunnen niet meer zulke significante veranderingen doorvoeren. We mogen maar een bepaald aantal uren in de windtunnel spenderen en dan hebben we ook nog de budgetlimiet die ons enigszins tegenhoudt', aldus Binotto.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws