Gasly klaar met verhalen over band met Ocon: 'Er zijn slechtere relaties in de paddock' Formule 1
Formule 1

Gasly klaar met verhalen over band met Ocon: 'Er zijn slechtere relaties in de paddock'

Gasly klaar met verhalen over band met Ocon: 'Er zijn slechtere relaties in de paddock'

Pierre Gasly vindt dat er 'veel te vaak' wordt gesproken over zijn band met Esteban Ocon. De twee staan niet bekend als beste vrienden van elkaar, maar volgens de kersverse coureur van Alpine wordt het te vaak besproken dat ze het niet goed met elkaar zouden kunnen vinden op basis van hun band in hun jongere jaren.

'Dit vind ik een onderwerp waar veel te vaak over gesproken wordt', opent Gasly op directe wijze in gesprek met de Nederlandse tak van Motorsport.com over zijn zogenaamd slechte band met land- en teamgenoot Ocon. 'We kunnen goed met elkaar opschieten. We zijn weliswaar geen beste vrienden, maar we kunnen prima met elkaar door een deur.' Donderdag bezochten Gasly en Ocon samen met Charles Leclerc nog een basketbalwedstrijd.

Gasly denkt ook niet dat hij de slechtste band heeft met zijn teamgenoot ten opzichte van de rest van de grid. 'Als ik de paddock en de relaties tussen andere teamgenoten langsga, dan zijn er zeker relaties die slechter zijn dan die van ons. Als de verstandhouding tussen Esteban en mij besproken moet worden, dan kan je het over 60 procent van de paddock gaan hebben. Dus nee, het zit prima tussen ons.'

Gasly verwacht gezonde rivaliteit met 'extreem goede' Ocon

Er is dan ook geen reden om zich zorgen te maken over zijn interne strijd met Ocon, denkt de voormalige teamgenoot van Max Verstappen. 'Ik denk dat het een gezonde rivaliteit wordt, en uiteindelijk is dat ook de reden dat we allebei de Formule 1 gehaald hebben. We hebben elkaar allemaal naar een zo hoog mogelijk niveau gepusht. Ik maak me dus geen zorgen.'

Het schrikt Gasly ook niet af dat Ocon vorig jaar Fernando Alonso wist te verslaan. 'Ik weet dat Esteban een extreem goede coureur is. Hij heeft dat naast Fernando laten zien. Hij eindigde op gelijke hoogte met Fernando in het kampioenschap, dus hij presteert heel sterk. Uiteindelijk maakt het niet echt uit wie er naast mij zit. Ik wil de beste zijn in F1 en om dat voor elkaar te krijgen, moet je het opnemen tegen iedereen die op dit moment in de sport actief is'.

Poll

Wie eindigt hoger namens Alpine in F1 2023?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws