Formule 2-teambaas Carlin looft Tsunoda: 'Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld' Formule 1
Formule 1

Formule 2-teambaas Carlin looft Tsunoda: 'Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld'

Formule 2-teambaas Carlin looft Tsunoda: 'Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld'

Formule 2-teambaas Trevor Carlin zegt dat Yuki Tsunoda een 'ongelooflijke' ontwikkeling heeft meegemaakt tijdens zijn debuutseizoen in de Formule 2. Tsunoda werd derde in zijn eerste jaar voor het team van Carlin en verhuist dit jaar naar AlphaTauri in de Formule 1. Daar neemt hij plaats naast Pierre Gasly. Daniil Kvyat heeft zijn stoeltje moeten afstaan aan de 20-jarige Japanner.

'We hebben speciale aandacht besteed aan de bandenbeheersing van onze coureurs en wat dat betreft van Yuki uitstekend', begint Carlin op de officiële website van de Formule 2. 'Hij heeft zich ongelooflijk ontwikkeld. Meestal implementeerde hij perfect wat hij had geleerd in nauwe samenwerking met de ingenieurs, namelijk om de banden te beschermen zonder al te veel snelheid te verliezen.'

'Op deze manier was Tsunoda meestal in staat om goede posities in te nemen tegen het einde van de race', gaat de Formule 2-teambaas verder. 'Dat terwijl zijn concurrenten moesten vechten tegen hun banden.' Carlin zegt zelfs dat de jonge Japanner het kampioenschap had kunnen winnen als het seizoen iets soepeler voor hem was verlopen.

Tsunoda naar AlphaTauri

Ondanks dat Tsunoda als derde eindigde in het Formule 2-seizoen, heeft hij promotie gemaakt richting de Formule 1. De Japanner stapt dit jaar in naast Pierre Gasly bij AlphaTauri. Het team rijdt voor het laatst met een Honda-motor en zal dan ook gefocust zijn op een zo goed mogelijk resultaat. Hoe het team op krachtbron-gebied verdergaat in 2022 is nog niet bekend.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws