Red Bull oogst lof wegens 'eerlijke beslissing' omtrent vertrek Gasly Formule 1
Formule 1

Red Bull oogst lof wegens 'eerlijke beslissing' omtrent vertrek Gasly

Red Bull oogst lof wegens 'eerlijke beslissing' omtrent vertrek Gasly

Franz Tost vindt het heel jammer dat Pierre Gasly vertrekt als coureur van AlphaTauri, maar de teambaas van de Italiaanse renstal vond het wel een eerlijke beslissing van Red Bull Racing om de coureur naar Alpine te laten vertrekken. De kansen op een zitje bij een topteam voor 2024 waren immers klein voor Gasly, waardoor dit de beste optie leek te zijn voor de man uit Rouen. Tost ziet echter wel dat een zeer belangrijke coureur is vertrokken bij het team.

Gasly werd in 2019 gepromoveerd tot coureur van Red Bull. Nadat hij weer terug moest naar het zusterteam en daar uitstekend presteerde, was er geen kans voor hem om nog voor de Oostenrijkse formatie te rijden. 'Dit was de reden waarom Red Bull besloot om hem te laten gaan', zegt Tost bij The Race. 'Vanwege al deze veranderingen met Vettel die stopt en Alonso die naar Aston Martin gaat, was het zitje bij Alpine vrij. Red Bull heeft het eerlijke gedaan door hem naar Alpine te laten gaan.'

'Dit was voor mij duidelijk, omdat anders het risico veel te groot was dat hij geen zitje had voor 2024. Dan zijn alle cockpits vol', vervolgt de teambaas van AlphaTauri. Gasly hoopte het afgelopen seizoen voldoende indruk te maken om richting een ander topteam te gaan. Het vertrek van de Fransman valt hoe dan ook zwaar voor de Italiaanse renstal. 'Het is niet gemakkelijk om het vertrek van Pierre te accepteren. Maar uiteindelijk denk ik dat het een eerlijke beslissing is.'

Tost: 'Dacht dat Gasly tot eind 2023 bij ons zou blijven'

Nu Gasly vertrokken is bij AlphaTauri zal Nyck de Vries zijn plek overnemen. Daarmee is Yuki Tsunoda, die overigens jonger is dan de Nederlander, ineens de meest ervaren coureur van het team. 'We verliezen een zeer ervaren coureur die veel succes aan het team heeft gebracht, die heeft geholpen om het team op te bouwen. Het zal een groot verlies zijn. Daarover bestaat geen twijfel. We hebben een goede relatie. En natuurlijk was ik teleurgesteld omdat ik dacht dat hij bij ons zou zijn tot het einde van 2023', aldus Tost.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws