Gasly over zijn vrijdag: 'Het was extreem moeilijk vandaag' Formule 1
Formule 1

Gasly over zijn vrijdag: 'Het was extreem moeilijk vandaag'

Gasly over zijn vrijdag: 'Het was extreem moeilijk vandaag'

Pierre Gasly en Yuki Tsunoda beleefden een gemengd resultaat tijdens de vrijdagsessies in Canada. Gasly eindigde als elfde en zesde in de eerste twee trainingen en Tsunoda kwam niet verder dan de veertiende en zeventiende plaats. Volgens de AlphaTauri-coureurs is er nog genoeg werk te doen voor het team.

In het persbericht van AlphaTauri sprak Gasly van een moeilijke vrijdag: 'Het was extreem moeilijk vandaag, de prestatie op het einde van de ronde was goed maar ik voel me niet geweldig in de wagen op het moment. Ik heb echt geworsteld met de balans, maar ook met de bandenslijtage tijdens de lange runs, dus het was best lastig. We gaan kijken wat we morgen kunnen doen. Het weer voor de kwalificatie lijkt nat te worden, dus dat kan het interessant maken. Het is bemoedigend dat het tempo op de tijdmeters te zien is, maar het veld is erg krap, dus we hebben zeker nog wat werk te doen voor morgen', zegt de Fransman.

Moeizaam debuut voor Tsunoda

Tsunoda maakte zijn debuut in Canada en had moeite om tempo te vinden. 'Het is de eerste keer dat ik hier in Canada rijd en ik moet zeggen dat ik dit circuit echt leuk vind. Ik heb er zo van genoten, het was echt leuk. Al snel in FP1, na slechts drie of vier ronden, zaten we op tempo, dus dat was positief. Het is hier hobbelig, maar ook vrij technisch, dus ik moet gewoon het tempo in de volgende training blijven opvoeren en meer leren over dit circuit. We hebben hier dit weekend duidelijk de straf, dus we hebben ons geconcentreerd op langere runs om ons voor te bereiden op de race van zondag en hopen dat we onze weg naar voren kunnen vinden', zegt de Japanner.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws