Gasly vraagt Alpine om geduld: 'Geef me nog een paar races' Formule 1
Formule 1

Gasly vraagt Alpine om geduld: 'Geef me nog een paar races'

Gasly vraagt Alpine om geduld: 'Geef me nog een paar races'

Pierre Gasly heeft Alpine na de Grand Prix van Saoedi-Arabiƫ gevraagd om hem nog wat tijd te gunnen om meer vertrouwd te raken met de A523. Dat heeft zijn teambaas Otmar Szafnauer tijdens de persconferentie voor teambazen onthuld. Szafnauer heeft daar alle begrip voor en hij heeft geduld met zijn nieuwe coureur, die dit seizoen de overstap maakte van AlphaTauri.

Gasly bezorgde zijn nieuwe werkgever tot dusver tweemaal een negende plaats, maar hij voelt zich nog niet helemaal comfortabel in de Alpine. 'Ik sprak na afloop van de race in Saoedi-Arabiƫ met hem en hij zei: geef me nog een paar races en dan kan ik er nog wel een paar tienden uithalen', vertelt Szafnauer tijdens de persconferentie op vrijdag, geciteerd door Motorsport.com. 'Hij is nieuw in het team en het kost nu eenmaal tijd om te wennen.'

Als hem wordt gevraagd waar Gasly die paar tienden dan vandaan kan halen, antwoordt Szafauer. 'Ik denk dat het vooral inhoud dat hij de auto en het team beter leert kennen. Dan kan hij de auto ook meer naar zijn wens afstellen. Hij is snel, maar het duurt even voordat hij het maximale uit de auto kan halen. Hij voelt zich in ieder geval op zijn gemak bij ons en wij zijn ook blij met hem', aldus de teambaas van Alpine.

Gasly nog niet tevreden: 'Maar is een kwestie van tijd'

Alpine zet dit jaar opnieuw in op de vierde plaats bij de constructeurs, maar na twee wedstrijden staat de Franse renstal 'slechts' op de vijfde plaats. Het verschil met P4 bedraagt al achttien punten en dat stemt Gasly dan ook niet tevreden. 'Ik kan niet zeggen dat ik blij ben, want willen natuurlijk verder naar voren staan. Het voelt een beetje alsof we ons nu in een niemandsland bevinden.' De Fransman is echter wel optimistisch over de nabije toekomst. 'Het is een kwestie van tijd voordat we nieuwe onderdelen op de auto krijgen en natuurlijk valt er voor mij nog meer uit de samenwerking met het team te halen', klinkt hij hoopvol.

Verstappen en PƩrez opnieuw in de favorietenrol voor de Grand Prix van Australiƫ! Als je verantwoord speelt, houd je het leuk. Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws