Horner verrast na ingreep FIA: 'Nog nooit een probleem in gezien' Formule 1
Formule 1

Horner verrast na ingreep FIA: 'Nog nooit een probleem in gezien'

Horner verrast na ingreep FIA: 'Nog nooit een probleem in gezien'

Christian Horner heeft zijn verbazing uitgesproken over het bericht van de FIA dat er bij een overwinning niet meer in de hekken aan de pitmuur mag worden geklommen door teamleden bij het vieren van een overwinning of een podium. De teambaas stelt hier nog nooit een probleem in te hebben gezien en bovendien is het nog nooit fout gegaan, maar de regels zijn de regels zo stelt hij, iets waar zijn collega's zich bij aansluiten.

Horner vertelt in gesprek met Motorsport.com de ingreep van de FIA niet te hebben zien aankomen. 'Ik was eerlijk gezegd verrast om te zien dat dit een probleem was. Alles wat met veiligheid te maken heeft, moet zeer serieus genomen worden. Maar het is een vrij iconisch moment als een auto over de finish komt en het team in de hekken klimt om te vieren. En ik heb er persoonlijk, zolang dit op een veilige manier gebeurt, nog nooit een probleem in gezien.'

De teambaas van Red Bull Racing stelt dat zijn team al regelmatig mocht vieren, en dat er nog nooit een ongeluk is gebeurd tijdens het hangen in de hekken door het team. 'Ik dacht altijd dat dit bij de Grands Prix hoorde. We hebben dat 94 keer bereikt met Red Bull Racing en nog nooit hebben we een blessure gehad of leken er problemen te zijn. Maar als dit de regels zijn, dan is dat zo', legt hij zich neer bij het besluit van het veiligheidsorgaan.

Regels zijn regels

Ook collega's van Horner kijken raar op van de regel, maar stellen ook dat men zich er wel aan zal moeten houden. Zak Brown vindt dan ook dat de veiligheid voorop staat. 'Dat gezegd hebbende is de veiligheid van cruciaal belang voor ons allemaal en als zij het gevoel hebben dat het potentieel niet veilig is, dan zijn dat de regels en houden we ons daar aan.' Ook Mike Krack sluit zich daarbij aan. 'We moeten dit respecteren, aangezien het puur om veiligheidsvoorschriften gaat.' Als dat de regel is, dan houden we ons daar aan. Als iemand dat niet doet, dan betalen zij zelf de boete.'

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws