GP Saoedi-Arabië geniet van concurrentiestrijd in Midden-Oosten: 'Samen staan we sterker' Formule 1
Formule 1

GP Saoedi-Arabië geniet van concurrentiestrijd in Midden-Oosten: 'Samen staan we sterker'

GP Saoedi-Arabië geniet van concurrentiestrijd in Midden-Oosten: 'Samen staan we sterker'

Martin Whitaker, de CEO van de Saudi Motorsport Company, denkt dat het alleen maar goed is dat er aankomend seizoen vier races in het Midden-Oosten gereden worden. De Brit denkt dat de positie van de Grand Prix van Saoedi-Arabië niet aangetast wordt door de races in Qatar, Bahrein en Abu Dhabi. De interesse in de motorsport in het Midden-Oosten wordt immers alleen maar versterkt door de vele races in het gebied. Wel moet de Grand Prix van Saoedi-Arabië aankomend seizoen de veiligheid garanderen.

De concurrentiestrijd wordt vergeleken met een normale markt. 'Denk aan autodealers die zich op hetzelfde industrieterrein vestigen of internationale kledingmerken die bij elkaar in dezelfde winkelstraat gaan zitten', wordt Whitaker geciteerd door Motorsport.com. 'Ja, er is sprake van onderlinge concurrentie. Maar samen staan ze sterker dan wanneer ze versnipperd over een groot gebied zouden zitten.' De CEO van de Saudi Motorsport Company ziet dan ook dat de races de interesse in de sport verhogen in het gehele Midden-Oosten.

De Verenigde Staten zal in 2023 bijvoorbeeld drie races kennen. Whitaker vindt het argument omtrent afstand dan ook niet standhouden. 'Het lijkt er misschien op dat de races niet ver van elkaar verreden worden, de afstand tussen Bahrein en Jeddah is nog altijd ongeveer 1.500 kilometer. Tussen Silverstone en Boedapest zit ongeveer tweeduizend kilometer, maar er zitten nog een hele hoop races tussen, zoals Nederland, België, Oostenrijk, Italië, Spanje, Monaco. De races in het Midden-Oosten zitten niet zo dicht bij elkaar als men misschien denkt.'

Whitaker: 'Iedereen zal weten dat Saoedi-Arabië compleet veilig is'

De veiligheid van de Grand Prix van Saoedi-Arabië werd na de 2022-editie wel in twijfel getrokken. Er vond namelijk een drone-aanval plaats op een oliedepot. De rookpluimen werden vanaf het circuit opgemerkt. 'Het is erg belangrijk geweest dat we in de loop van 2022 zijn blijven communiceren met de teams en coureurs. De veiligheid van iedereen die de race bijwoont staat met stip bovenaan op het lijstje met prioriteiten. Iedereen die straks naar Jeddah afreist, weet dat Saudi-Arabië compleet veilig is', aldus Whitaker.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws