Grosjean had terugkeer naar Haas en F1 geweigerd: 'Dat ligt nu allemaal achter me' Formule 1
Formule 1

Grosjean had terugkeer naar Haas en F1 geweigerd: 'Dat ligt nu allemaal achter me'

Grosjean had terugkeer naar Haas en F1 geweigerd: 'Dat ligt nu allemaal achter me'

Romain Grosjean zou niet zijn teruggekeerd naar de Formule 1 als Haas hem had gevraagd. Haas ontsloeg Nikita Mazepin naar aanleiding van de banden van zijn vader met het Kremlin. Hierdoor moest de Amerikaanse renstal op zoek naar een vervanger. Het was al duidelijk dat het team op zoek was naar ervaring en dat vonden ze in de persoon van Kevin Magnussen.

Grosjean rijdt inmiddels in de IndyCar. De coureur moest aan het einde van 2020 vertrekken bij Haas en toen begon het nieuwe avontuur voor Grosjean. Over een terugkeer denkt de Fransman niet na. 'Ik zal niet teruggaan', zegt Grosjean bij Motorsportweek.com. 'Ik ben heel erg gelukkig in de IndyCar en in Amerika. Ik kijk er elk weekend naar uit om te racen en te strijden voor de overwinning. De Formule 1 was geweldig, maar dat ligt nu achter me.'

Vier jaar lang reed Grosjean naast Magnussen. De coureurs hadden op het circuit niet altijd een vriendschappelijke relatie, maar de IndyCar-rijder is heel erg blij voor zijn voormalig teamgenoot. 'Ik ben heel erg blij voor hem. Hij is een geweldige gozer, ondanks dat we weleens ruzie hadden over het racen. We hebben genoeg incidenten op de baan gehad, maar dat hebben we altijd weer uitgepraat.'

Grosjean schat kansen Haas laag in

Met Magnussen heeft Mick Schumacher een teamgenoot met ervaring. Grosjean ziet een voordeel voor zijn oude team. 'Hij kan in elke auto snel zijn. Het maakt niet uit hoe de auto is afgesteld', zegt de Franse rijder over Magnussen. Desalniettemin voorspelt hij opnieuw een lastig seizoen voor de Amerikaanse renstal. 'Ik maak me zorgen, want ik denk dat ze opnieuw niet competitief zullen zijn. Maar ik hoop dat ik het mis heb en dat Kevin vooraan mee kan vechten', aldus Grosjean.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws