Haas verkoopt 'nee' aan Rossi: 'Geen Amerikaan goed genoeg voor de F1' Formule 1
Formule 1

Haas verkoopt 'nee' aan Rossi: 'Geen Amerikaan goed genoeg voor de F1'

Haas verkoopt 'nee' aan Rossi: 'Geen Amerikaan goed genoeg voor de F1'

Alexander Rossi zegt dat het Formule 1-team van Haas hem brutaal heeft verteld dat hij geen optie voor hen was toen ze op de Formule 1-grid arriveerden. De Amerikaanse coureur had wel wat Formule 1-ervaring, nadat hij in 2015 vijf starts had gemaakt voor het Marussia-team, maar bleek geen optie voor Haas, zo meldt de coureur in de podcast Beyond The Grid.

Het Amerikaanse team Haas bereidde zich in 2015 voor op haar Formule 1-debuut voor het seizoen van 2016. Het team leek een logische bestemming voor Rossi, maar de interesse bleek eenzijdig. Rossi blijft de laatste Amerikaanse coureur die in de Formule 1 heeft gereden, maar nu de serie zich uitbreidt in Amerika, is er de wens om een coureur uit het land naar de serie te halen weer boven komen drijven.

Haas wijst Rossi af voor een stoeltje bij het team

Haas en Rossi waren echter niet voor elkaar bestemd, Rossi onthulde dat het team duidelijk was in hun standpunt dat er geen plek voor hem was. 'Er waren enkele gesprekken en dan, in Monza tijdens het seizoen van 2015, zonder er doekjes om te winden, meldde het management van Haas: 'We zijn niet geïnteresseerd in jou', zei Rossi in de Formule 1-podcast.

'We denken niet dat er op dit moment Amerikanen gekwalificeerd zijn om in de Formule 1 te racen en je kunt het beste weggaan en je eigen weg gaan. Dat was het gesprek. De Haas-gesprekken waren heel kort en to the point. Er is geen excuus wat ik zoek, het is gewoon een deel van de sport. Uiteindelijk het ding dat als ik zou moeten zeggen dat ik ergens een probleem mee had, dan is het puur dat er er waren dingen die gezegd en gedaan zijn met Haas die uiteindelijk om de één of andere reden niet zijn doorgegaan', vetelt Rossi.

Rossi is niet blij met de gang van zaken

Rossi is duidelijk niet blij met hoe de gang van zaken verliep in 2015 met Haas: 'Dat is het ontluisterende eraan, maar dat is de manier waarop het leven gaat en de manier waarop het leven werkt.' Rossi heeft veel succes geboekt sinds hij de overstap maakte naar IndyCar. Hij eindigde als tweede in het kampioenschap van 2018, terwijl zijn eerste overwinning in het kampioenschap werd behaald tijdens de Indianapolis 500 van 2016.

Coureurs als Romain Grosjean, die voor 2021 overstapte naar IndyCar na een Formule 1-carrière die zich uitstrekte tot meer dan een decennium daarvoor, spraken over IndyCar als een gelijkwaardiger speelveld dan de Formule 1, waar meer coureurs mee kunnen doen voor de overwinningen. Wat volgens Rossi wel enigszins vergelijkbaar is tussen beide series, zij het in mindere mate, is de noodzaak voor coureurs om een gezonde financiële ruggensteun mee te brengen.

Rossi wil benadrukken dat Haas in zijn geschiedenis nog nooit een Amerikaanse rijder heeft aangesteld. 'Maar we zien het hier wel in de Verenigde Staten en in de IndyCar', legde hij uit. 'Het is natuurlijk op een kleinere schaal, maar de budgetten zijn veel kleiner, dus het is allemaal logisch. Maar uiteindelijk hebben we al zeven jaar geen Amerikaan meer in een Haas-auto gezien. Ze hebben er nog niemand ingezet', zegt hij teleurgesteld.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Meer nieuws